Nieuwe premie voor wie een opleiding volgt voor een knelpuntberoep


De knelpuntberoepenlijst van de VDAB telt momenteel 234 beroepen en dat zijn er maar liefst 27 meer dan vorig jaar. In de top 10 staan onder meer verpleegkundigen, werfleiders, poetshulpen en onderhoudsmecaniciens.

Wie een opleiding volgt met het oog op een tewerkstelling in een knelpuntberoep kan daar vanaf 1 september 2023 een premie voor krijgen. De nieuwe knelpuntpremie moet de vele vacatures voor knelpuntberoepen helpen invullen.Bovenkant formulierOnderkant formulier De premie komt er op initiatief van Vlaams minister van Werk.

Voor wie?

Deze premie is in het leven geroepen voor mensen die langer dan twee jaar niet actief waren op de arbeidsmarkt en zich engageren om een knelpuntopleiding te volgen van minstens één schooljaar.

Wat?

Wie met de opleiding start krijgt 750 euro. Na het succesvol voltooien van de opleiding komt daar 1.000 euro bij. Wie binnen de vier maanden na de opleiding minstens 28 dagen heeft gewerkt krijgt er nog 1500 euro bovenop. De financiële stimulans geldt voor de opleidingen die starten vanaf september 2023 tot oktober 2024. Nadien wordt de maatregel geëvalueerd.

Voor wie minder lang werkloos is zijn er al steunmaatregelen voorzien. Zo kunnen uitkeringsgerechtigde werklozen onder bepaalde voorwaarden een opleiding volgen met behoud van hun uitkering. 

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates