versnelling omhoog
Een versnelling hoger in werkbaar werk
Werkbaarheidsverbeteringen zijn altijd voordelig. Werknemers blijven langer en met meer plezier aan het werk, terwijl organisaties kunnen rekenen op gemotiveerde, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie ten goede komt.
Werkbaarheidstrajecten worden op maat gemaakt, afgestemd op de specifieke situatie en behoeften van het bedrijf en kunnen tot €10.000 worden ondersteund door de werkbaarheidscheque. Dit bedrag kan worden gebruikt om de obstakels op het gebied van werkbaar werk te identificeren, oplossingen te bedenken en deze ook te testen.
traject
Het traject in grote lijnen
Een begeleid traject kan onderstaande elementen apart of gecombineerd bevatten. Bij de meting of scan wordt de huidige werkbaarheidsgraad van de organisatie in kaart gebracht. Het werkbaarheidsplan stelt concrete maatregelen of verbeterprojecten voor en kent er prioriteiten aan toe. Bij de uitvoering van het plan kan er advies, begeleiding of opleiding van ons ingeroepen worden. Het effect van de acties wordt gemonitord.
werkbaarheidscheque
Inzetbaarheid werkbaarheids cheque
Aankoop van een meting of scan om de werkbaarheidsgraad in de organisatie in kaart te brengen en begeleiding bij het uitvoeren van een meting of scan en de rapportering over de werkbaarheid
- Begeleiding in het opstellen van een werkbaarheidsplan of toekennen van een prioritering aan de maatregelen of verbeterprojecten die zijn opgenomen in dit plan
- Advies, begeleiding en/of opleiding, voortvloeiend uit de analyse en gericht op het verbeteren van het psychosociaal welbevinden van de medewerkers, en dit voor:
- gerichte acties zoals leiderschapstrainingen of een actieplan rond fitheid op het werk. Ook kleine, praktische aanpassingen zoals afspraken rond telewerk of het aanbieden van een kinderopvang binnen de onderneming komen in aanmerking.
- aanpassingen aan de werkpost en de arbeidsorganisatie, die ten goede komen van de werkbaarheid en de veiligheid van de werknemers,
- competentieversterking noodzakelijk om werkbaar te kunnen werken,
- aanpak van de impact op het psychisch welbevinden van de werknemers en werkgevers
- opstellen van een telewerk beleid
- Monitoren en opvolgen van de veranderingen op het vlak van werkbaar werk
thema’s
Voorbeelden van thema’s binnen “Werkbaar Werk”
Hoe bereid je medewerkers voor op verandering?
Hoe ondersteun je medewerker in het omgaan met verandering en onzekerheid?
Hoe moet werk georganiseerd worden? Zowel op vlak van fysieke uitvoering als processen (aantal toegelaten klanten, signalisatie, werkprocessen herorganiseren, ...)
Waar kunnen medewerkers terecht als ze zich zorgen maken of niet goed in hun vel zitten?
Hoe zorg je ervoor dat medewerkers nieuwe richtlijnen ook effectief toepassen (op een manier die werkbaar is)?
Hoe zorg je ervoor dat we werkplek veilig is en medewerkers zich veilig voelen?
Hoe kan een duurzaam thuiswerk beleid worden opgezet?
Welke andere competenties hebben medewerkers nodig in deze tijden? Hoe leer je hen die aan?
De subsidie
Er is een maximale subsidie voorzien van 10.000 euro per onderneming. Uw onderneming kan maximaal 3 keer steun aanvragen en dat tot het maximum is bereikt of tot het budget van de werkbaarheidscheques uitgeput is.
Steunpercentage: 60%
Private cofinanciering: 40%
Op basis van het aantal werknemers, de omzet en het balanstotaal wordt de ondernemingsgrootte vastgesteld. Als het bedrijf een rechtspersoon is, worden de gegevens opgehaald bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen. De groottebepaling wordt vastgesteld bij de eerste steunaanvraag. Die blijft gelden voor de rest van het kalenderjaar.
Loopbaancheques bestellen
De prestaties die binnen deze oproep mogelijk zijn worden enkel uitgevoerd door dienstverleners met een kwaliteitsregistratie van Werk en Sociale Economie, waaronder Diaspoor.
Uw onderneming neemt het engagement om, naar aanleiding van de analyse of begeleiding, een maatregel of verbeterproject uit te voeren op vlak van werkbaar werk.
Als uw onderneming een beroep kan doen op de werkbaarheidscheque en voldoet aan alle voorwaarden, dan kunt u zich registreren en de subsidie aanvragen.
Stress- en Burn-out coaching
Stress- en Burn-out coaching voor bedrijven: Investeer in het welzijn van uw team
In de huidige veeleisende werkomgeving is stress een veelvoorkomend probleem dat snel kan leiden tot burn-out, met als gevolg verminderde productiviteit, meer ziekteverzuim en een hoger personeelsverloop. Bij Diaspoor begrijpen we dat gezonde en gemotiveerde medewerkers de ruggengraat vormen van een succesvol bedrijf. Daarom bieden wij gerichte stress- en burn-out coaching aan om uw team te ondersteunen en te versterken.
Waarom kiezen voor onze Stress- en Burn-out coaching?
Onze coaching programma’s zijn ontwikkeld met een holistische benadering die verder gaat dan oppervlakkige oplossingen. We combineren diepgaande analyses, digitale en wetenschappelijk onderbouwde testmethodieken, en psychologische ondersteuning om duurzame resultaten te bereiken. Onze programma’s zijn op maat
gemaakt voor zowel individuele medewerkers als groepen, waardoor we inspelen op de specifieke behoeften van uw bedrijf.
stress- en burn-out coaching
Wat onze coaching bevat
Individuele sessies: persoonlijke aandacht voor medewerkers om hun specifieke stressfactoren te identificeren en gerichte ondersteuning te bieden.
Digitale en wetenschappelijk onderbouwde testmethodieken: we maken gebruik van geavanceerde en wetenschappelijk bewezen testinstrumenten om stressniveaus en burn-outrisico’s in kaart te brengen. Deze methodieken worden toegepast bij zowel individuele trajecten als groepsanalyses.
Stressmanagementtechnieken: praktische tools zoals ademhalingsoefeningen, mindfulness en time management om direct toe te passen in het dagelijkse werk.
Gedragsverandering en zelfreflectie: het aanpakken van belemmerende gedragspatronen en het ontwikkelen van gezondere gewoonten.
Psychologische ondersteuning: een veilige ruimte om emoties te uiten, diepgewortelde overtuigingen te verkennen en een positieve mindset te ontwikkelen.
Herstel en balans: het opstellen van een herstelplan voor een gezonde werk-privébalans en terugvalpreventie.
Gesprek met betrokkenen: optionele sessies met leidinggevenden en HR om de re-integratie te ondersteunen en een duurzame terugkeer naar werk te faciliteren.
Ondersteuning voor leidinggevenden
Hierdoor kunnen leidinggevenden beter inspelen op de behoeften van hun teams en bijdragen aan een cultuur van welzijn en veerkracht.
De voordelen voor uw bedrijf
Minder ziekteverzuim: door tijdig stresssignalen aan te pakken, wordt langdurig verzuim voorkomen.
Positieve bedrijfscultuur: een werkomgeving die investeert in het welzijn van medewerkers straalt vertrouwen en
betrokkenheid uit.
Betere retentie: tevreden en gezonde medewerkers blijven langer bij uw organisatie.
Investeer in het welzijn van uw medewerkers
en ontdek hoe wij uw bedrijf kunnen helpen om stress en burn-out effectief te bestrijden.
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie via ons contactformulier of rechtstreeks via info@diaspoor.be of 0476 88 05 37.