Studiekeuzebegeleiding

WERK MET ZIN

Studiekeuzebegeleiding

carrière vragen

Loopbaanbegeleiding

Vaak krijgen we als loopbaanprofessionals mensen over de vloer die ons aangeven dat ze het jammer vinden dat ze destijds geen grondige doorlichting hebben gemaakt van de wensen die ze hebben of van wat ze als persoon nodig hebben, voor ze de keuze voor een studierichting hebben gemaakt. Op deze jonge leeftijd worden je keuzes door allerlei factoren beïnvloed. Vaak kiest men voor richtingen die aansluiten bij vakken waar men goed op scoorde in het middelbaar. Anderen worden gemotiveerd door een kennis of familielid die uiterst tevreden is over zijn of haar job. Maar of de studie en de job in de praktijk bij je passen en je motiveren, dat wordt vaak niet bekeken.

Verkeerde keuzes hebben bovendien een hoge tol.  Niet alleen kost een verloren studiejaar veel geld, ook studiepunten zijn beperkt en het verlies van motivatie (tijdens de studies of tijdens je loopbaan) is een zware persoonlijke kost.

In onze studiekeuzebegeleiding, zoeken we naar een match tussen je persoonlijke interesses en voorkeuren, het passende leersysteem en een werkrealiteit, die bij je past. We onderzoeken je twijfels en focussen op het positieve, namelijk de vele mogelijkheden die er zijn.

motiveren

Een motiverende leeromgeving

Een goede studiekeuze begint met de keuze over welke leeromgeving het best aansluit bij jouw persoonlijkheid en voorkeuren. Tegenwoordig zijn er immers ontzettend veel verschillende wegen om een beroep aan te leren. Wist je dat je kan opteren voor een opleiding binnen een bedrijf? Of zit je vol twijfels over de keuze tussen een hogeschool of universiteit? Je slaagkans hangt voor een groot deel af of de keuze van de onderwijsinstelling goed is gemaakt. Het systeem moet immers bij je passen en je motiveren.

loopbaanbegeleiding

studiekeuze fase

Het werk in de praktijk

Het is niet zo gemakkelijk om de werkomstandigheden op het terrein in te schatten in de fase van de studiekeuze. Het is cruciaal om een duidelijk beeld te krijgen van je persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelpunten, te ontdekken wat je motiveert en wat je energie ontneemt, welke waarden voor jou essentieel zijn, en je verlangens met betrekking tot je levensstijl. Het is belangrijk om te herkennen welke werkomgeving jou aantrekt, en welke juist niet. Persoonlijkheid is ook een sleutelfactor in deze verkenning. We zullen je aannames en perspectieven grondig onderzoeken, zodat je goed geïnformeerd bent over de verschillende mogelijkheden die voor je liggen.

Een traject bij een loopbaanprofessional biedt tevens antwoorden op praktische vragen zoals: is er veel vraag naar dergelijke profielen, wat zijn de voor-en de nadelen van deze specifieke job, hoe zit het met de verdiensten. Daarnaast kan het een belangrijke afweging zijn of je later het liefst in loondienst zou werken, of je eerder droomt van een eigen zaak, of wil je liever verschillende statuten of zelfs jobs combineren.

vraag meer info of een gratis kennismakingsgesprek

Lorem ipsum

Lorem Ipsum

Veel voorkomende studiekeuzevragen

 • Ik heb geen idee wat ik wil studeren na de middelbare school
 • Ik twijfel tussen verschillende opleidingen
 • Ik weet niet of ik in loondienst wil werken of liever zelfstandige wordt
 • Ik twijfel nog tussen hogeschool of universiteit
 • Waarvan droom ik? Wat zou ik écht graag doen?
 • Hoe ziet de job waarvoor ik kies eruit?
 • Kies ik voor een professionele of een academische bachelor?
 • Ben ik klaar om verder te studeren of las ik een sabbatjaar in?
 • Wat heb ik nog nodig om aan een opleiding te kunnen starten?
 • Ik heb een opleiding gekozen die niet bij mij past. Wat nu?
 • Ik heb mijn bachelor diploma behaald, maar ik wil graag verder studeren
Klinkt één of meer van deze vragen herkenbaar?
Onze begeleidingstrajecten worden ingericht om antwoord te bieden op jouw unieke vragen. In een eerste gesprek kijken we altijd waar je nu staat en wat jouw vragen zijn. Op basis daarvan stippelen we een traject uit op jouw maat. Er zijn daarbij de volgende opties:
1
Groepstraject studiebegeleiding (3 uur)
2
Jump 2 action individueel traject (3 uur)
3
All-in 2 go individueel traject (5 uur)

coaches

Leer onze studiekeuzebegeleiders kennen:

Lorem ipsum
Vraag meer info of een gratis kennismakingsgesprek

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates