Mannen nemen fors meer ouderschapsverlof op


Ouders hebben voor ieder kind tot 12 jaar recht op 4 maanden ouderschapsverlof. Zij krijgen dan een vervangingsinkomen van de RVA. In maart dit jaar kwam het aantal onderbrekingsvergoedingen voor ouderschapsverlof uit op 91.079, wat een stijging is met 8,1 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Opvallend is dat steeds meer mannen ouderschapsverlof nemen. Het aantal uitkeringen voor mannen steeg in maart op jaarbasis met 12,1 procent, dubbel zo snel als bij vrouwen. Er nemen wel nog altijd veel meer vrouwen (58.876 in maart) dan mannen (32.203) ouderschapsverlof.

Traditioneel nemen vrouwen vaker tijdskrediet, thematisch verlof of loopbaanonderbreking. Van de alles samen 240.263 onderbrekingsuitkeringen in maart, gingen er 148.439 naar vrouwen en 91.824 naar mannen.

Bovenkant formulier

Onderkant formulier

Ook in de algemene cijfers zijn mannen wel aan een opmars bezig: +6,3 procent, tegenover -0,1 procent bij vrouwen. Zo namen mannen in maart ook meer tijdskrediet op (+6,8 procent), terwijl er daarvoor minder uitkeringen naar vrouwen gingen (-3,8 procent).

Bron: HLN

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates