Binnenkort komt er een verplichte online registratie van opleidingen


In het kader van de arbeidsdeal werd het collectief recht op opleiding omgezet naar een individueel opleidingsrecht voor elke werknemer. Dat betekent dat ondernemingen met meer dan 20 werknemers verplicht zijn om een opleidingsplan op te stellen.

Er werd ook een voorwerp van wet opgemaakt betreffende de digitale toepassing ‘Federal Learning Account’. Via de nieuwe applicatie zouden de werknemer en de werkgever in de toekomst individuele opleidingsrechten en sectorale opleidingsrechten kunnen beheren en bijhouden. Daarnaast zullen de werknemer, de werkgever en andere gematigden via de applicatie ook informatie krijgen over de opleidingsdagen waarop de werknemer recht heeft, de gevolgde opleidingsdagen en de gevolgde opleidingen, alsook informatie over het opleidingskrediet.

Gelet op het belang van opleidingen zullen de gegevens raadpleegbaar zijn gedurende de ganse actieve loopbaan van de werknemer op de Belgische arbeidsmarkt.

Dit voorontwerp van wet wordt nu ter advies voorgelegd aan de Raad van State, de Gegevensbeschermingsautoriteit en de Nationale Arbeidsraad.

Bron: Bericht minsterraad van 17 februari 2023: invoering van een elektronische toepassing ‘Federal Learning Account’, www.news.belgium.be.

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates