Nieuw initiatief voor nakende ontslagen Werkschakelpunten


VDAB voorziet in outplacementbegeleiding voor werknemers na een faillissement of herstructurering. Vandaag komt daar een nieuw initiatief bij: Werkschakelpunten.

In 2022 waren er 251 aanvragen voor een tussenkomst voor outplacementkosten bij het Sociaal Interventiefonds van VDAB. Bij deze 251 faillissementen waren 1776 Vlaamse werknemers betrokken. Zij kregen allen een outplacementaanbod.

In aanvulling op dat outplacementaanbod, lanceert De Vlaamse Regering samen met VDAB op 8 maart 2023 een nieuw initiatief: Werkschakelpunten.

Dit zijn partnerschappen van lokale actoren zoals opleidingsverstrekkers, sectorfondsen, HR-dienstverleners of sociale partners, die hun expertise en kennis samenbrengen om oplossingen op maat van werkgevers en werknemers te zoeken bij alle vragen over werk-naar-werk transities. Dat zijn transities zonder een periode van werkloosheid. Nog voor een mogelijk faillissement of ontslag, kan iemand de stap maken van de ene job naar de andere. 

De Werkschakelpunten zullen werkgevers én werknemers van A tot Z ondersteunen in hun werk-naar-werk-vraagstukken. Dat kan gaan over transities binnen eenzelfde bedrijf of over bedrijven heen. Er kan gebruik gemaakt worden van heel wat publieke of private dienstverlening: loopbaanbegeleiding, competentiechecks, opleidingen, outplacement

Hiermee wil Vlaamse regering de persoonlijke impact van werkloosheid zo goed mogelijk opvangen en omvormen naar iets positiefs, om zo mogelijke periodes van werkloosheid in te korten of te vermijden.

Met Werkschakelpunten ondersteunt de Vlaamse Regering volop mensen en ondernemingen op die cruciale momenten van verandering: carrièrewissels van individuen en herstructureringen van bedrijven. Zo kan er met Werkschakelpunten snel actie ondernomen worden, nog voor een dreigende herstructurering of faillissement.

Wij kondigen graag aan dat Diaspoor Werk met Zin een partner is van dit positief initiatief!

Wij hebben de kennis en expertise in huis van zowel Loopbaanbegeleiding als Outplacementbegeleiding. Vraag ons gerust naar meer informatie. We helpen je graag verder.

Bron: Persbericht VDAB

Meer informatie is te vinden via: https://werkschakelpunt.be/


Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates