De werkzaamheidsgraad bij personen die in koppel leven is hoger dan bij alleenstaanden.


Cijfer van de maand: werkzaamheidsgraad bij personen die deel uitmaken van een koppel bijna 13 procentpunten hoger dan bij alleenstaanden

Bij het meest actieve deel van de Belgische bevolking, de 30-54-jarigen, hebben personen die deel uitmaken van een koppel een werkzaamheidsgraad van wel 82,3%, wat veel hoger is dan de werkzaamheidsgraad van alleenstaanden (69,4%) of alleenstaanden met kinderen (70.4%). Bij koppels met kinderen werkt zelfs 83,8%.

De vaststelling is niet nieuw. Al vanaf 2008, het vroegste jaar waar hierover cijfers werden verzameld is dit het geval, en dat zowel bij mannen als bij vrouwen. Al is voor vrouwen in een koppel met kinderen de voorsprong ten opzichte van alleenstaande vrouwen wel veel kleiner.

Wereldwijd is dit nochtans zeker niet overal het geval: in vele landen daalt de werkzaamheidsgraad van vrouwen net wanneer zij samenleven met een partner. Dat kan liggen aan de cultuur en tradities maar verder onderzoek die alle oorzaken zou kunnen onderzoeken zou hier wel interessant kunnen zijn.

Bron: Fod Waso 

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates