Wijziging einde arbeidsovereenkomst wegens medische overmacht


Het koninklijk besluit van 11 september 2022 beschrijft een deel van de procedure die in de toekomst gevolgd zal moeten worden om de arbeidsovereenkomst te beëindigen op basis van medische overmacht.

Deze nieuwe procedure staat volledig los van het re-integratietraject. De procedure kan ook pas worden opgestart door de werknemer of de werkgever wanneer de werknemer minstens 9 maanden arbeidsongeschikt is.

Opdat deze nieuwe procedure in werking kan treden, dient eerst artikel 34 van de Arbeidsovereenkomstenwet te worden aangepast. Dit artikel regelt de beëindiging van de arbeidsovereenkomst wegens medische overmacht.

De hele parlementaire procedure moet evenwel nog doorlopen worden, dus deze aanpassing zal zeker nog een aantal weken of zelfs maanden op zich laten wachten.

Totdat artikel 34 gewijzigd is, zal de arbeidsovereenkomst vanaf 1 oktober 2022 enkel kunnen beëindigd worden wegens medische overmacht:

·         bij een beslissing B waarbij de werknemer het re-integratieplan afwijst;

·         bij een beslissing B waarbij de werkgever geen mogelijkheid ziet om aangepast of ander werk te voorzien, en dit uitgebreid motiveert in een verslag.

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates