Vlaanderen pakt arbeidsmarktkrapte aan met RSZ-korting en jobcoaching


Binnenkort vervangt de Vlaamse Regering de bestaande en weinig populaire aanwervingsstimulans voor langdurig werkzoekenden door een RSZ-korting. Zo wordt het eenvoudiger voor ondernemingen om de korting te krijgen en mensen aan te werven die langere tijd niet actief zijn op de arbeidsmarkt.

Samen met het voorzien van jobcoaching voor de betrokken werknemers vormt de RSZ-korting een belangrijk onderdeel van het Werkgelegenheidsakkoord 'Iedereen nodig, iedereen mee' dat de Vlaamse sociale partners de Vlaamse Regering eerder dit jaar ondertekenden.

Door de aanwervingsstimulans om te vormen naar een RSZ-korting wordt de  eenvoud en transparantie verhoogd en bovendien neemt de administratieve last voor werkgevers af.

Bij de start zal de RSZ-korting enkel aan langdurig werkzoekenden toegekend worden. De Vlaamse Regering wil de doelgroep echter ook uitbreiden zodat ook andere mensen zonder recente duurzame tewerkstelling in aanmerking komen.

Voor de SERV bestaat een goed doelgroepenbeleid uit een tweeluik: een financiële tegemoetkoming voor de werkgever, maar ook begeleiding en opleiding (jobcoaching) van de betrokken werknemer en indien gewenst kan dit ook uitgebreid worden naar diens werkgever.

De sociale partners geven ook aan dat VDAB de werkgevers en werknemers gericht en helder moet informeren over het aanbod waar ze recht op hebben. Dat zal nodig zijn  om deze maatregelen succesvol te maken.

Bron: serv

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates