Wijziging ontslagprocedure aangetekende zending


Vanaf 1 januari 2023 moet elke aangetekende opzeggingsbrief ten laatste op dinsdag op de post, zodat de opzegtermijn de maandag erop ingaat. Nu is dat nog  tot woensdag.

Een opzegtermijn kan pas van start gaan op de maandag van de week volgend op die waarin de werknemer op de hoogte wordt gebracht van het ontslag, ook wel de betekening genoemd. De wet stelt ook dat de brief altijd betekend is op de derde werkdag volgend op de dag waarop de aangetekende brief op de post is gedaan. Volgens de huidige wetgeving zijn alle dagen van de week ‘werkdagen’, behalve de zon- en feestdagen.

Een wijziging in ons Burgerlijk Wetboek gepubliceerd op 1 juli in het Belgisch Staatsblad, stelt nu dat een zaterdag niet meer als werkdag geldt. Die wetswijziging heeft rechtstreeks impact op de regels rond opzegging via aangetekende brief. Hierdoor moet de dag van de betekening uiterlijk op vrijdag vallen, om de opzeggingstermijn op de maandag van de daaropvolgende week te kunnen laten starten.

Concreet betekent dit ook dat de laatste dag voor het posten van de aangetekende brief ook een dagje eerder moet vallen: de aangetekende brief moet dus ten laatste op dinsdag op de post.

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates