Over (Loopbaan) ankers en reddingsboeien een getuigenisIedereen verdient het gelukkig te zijn met zijn of haar job. Tenslotte spenderen we heel wat tijd op de arbeidsplaats. Zelf heb ik ook ervaren hoe het is om niet gelukkig te zijn op mijn job. Hierdoor heb ik ook de stappen ondernomen om Diaspoor Werk Met Zin op te richten en dat nochtans al in de herfst van mijn carrière. 😉

Ik was niet gelukkig in mijn laatste job omdat ik stootte tegen mijn Loopbaananker.                                   Een Loopbaananker? Wat is dat hoor ik je denken. Wel volgens de wetenschapper Schein is het Loopbaananker het gegeven wat voor jou onontbeerlijk is om gelukkig te zijn in je job. Er zij 8 loopbaanankers. Als je er, net zo als ik destijds, tegenin aan het werken bent, zal je dat zeker veel energie kosten. Een Loopbaananker is ook niet noodzakelijk hetzelfde doorheen je loopbaan. Het wijzigt vaak na opgedane ervaringen. We merken ook algemene tendensen op. Zo hebben personen bij verschillende leeftijdsfasen vaak een switch van Loopbaananker. Super boeiend toch he, als je er van op de hoogte bent....

Nochtans had ik op het ogenblik dat mijn laatste promotie aanvaarde zelf reeds jaren ervaring als loopbaanbegeleider achter de rug. Straf he, en dan zelf nog een kanjer van een fout maken in mijn eigen carrièreplanning. :-(
Bij Diaspoor Werk Met Zin onderzoeken we daarom het loopbaananker altijd binnen een loopbaantraject, net omdat het een zeer belangrijk gegeven is. Het is een onderdeel van de vele zaken die moeten kloppen bij de keuze voor die of andere job.

Ik heb destijds aan de lijve ondervonden dat onze hersenen ons vaak beetnemen en we zaken, 'vergeten' of 'minder belangrijk' inschatten dan ze in realiteit voor ons beteken. Nu herinner ik me dat ik in de roes van mijn toenmalige sollicitatieprocedure zelfs geen enkele vraag heb gesteld betreffende mijn Loopbaananker. Als ik dergelijke fout heb gemaakt als loopbaancoach zijnde dacht ik, hoe moeilijk moet het dan zijn voor mensen die niet dagelijks met deze materie bezig zijn.

Dat maakte voor mij zo zeker over mijn visie dat ik anderen moest helpen om helderheid te krijgen over alles wat ze nodig hebben om tevreden te zijn met hun job. De Diaspoor Werk Met Zin methodiek werd op basis van deze bevindingen uitgewerkt. Het is een methodiek die voor iedereen een aantal basiszaken in kaart brengt. We geloven immers dat het totale plaatje moet kloppen om je een helder zicht te geven op jouw toekomst. Eén zaak over het hoofd zien en je kan al een foute beslissing nemen. We geloven ook sterk in het neergepende woord. Papier is helder en is zoveel duidelijker dan de dwarrelende gedachten in ons brein. Uit die overweging is ons Loopbaanfacettenboekje ook ontstaan., Het is jouw persoonlijke paspoort voor de arbeidsmarkt. Een mooi overzichtelijk geheel die je kan nakijken telkens wanneer je weer voor een beslissing rond jouw loopbaan komt te staan.

En oef, zalig, het werkt schitterend voor onze klanten. Dat merken we uit alle klantenbevragingen en uit de kwaliteitsaudits.

Wat niet betekend dat we op onze lauweren rusten. De arbeidsmarkt is een steeds veranderend gegeven. Veranderingen in de arbeidsmarkt vraagt om aanpassingen in de methodieken daarom blijven we ze ook onophoudelijk aanpassen om de begeleidingen te optimaliseren.

Met dit verhaal wil ik aangeven dat iedereen recht heeft om te Werken Met Zin en dat je in jouw zoektocht zo veel mogelijk valkuilen moet omzeilen. Zo werk je aan een duurzame loopbaan waarin je oprecht gelukkig kan zijn.

Ik heb ook fantastisch nieuws voor je. Ik sta er nog elke dag versteld van hoeveel er mogelijk is! Vaak onderschatten onze klanten dat. Er zijn immers zeel veel steunmaatregelen die je op de weg naar jouw passende loopbaan kunnen helpen. Deze zie ik als de reddingsboeien die je meehelpen aan wal te raken. 

Maar hoe ken jij jouw anker en hoe weet je welke reddingsboeien er voor jou zijn? Het gaat er om dat je open staat voor het onderzoek en bereid bent om tijd en energie te steken in het vinden van jouw tools.

Vraag ons daarom vrijblijvend om meer info over onze loopbaanbegeleiding via info@diaspoor.be of bel ons op voor het boeken van een gratis kennismaking op 0476880537


Sandra Bonny

Oprichter Diaspoor Werk Met Zin! 
Maar vooral nog steeds met een enorme passie voor elk loopbaantraject ;-)

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates