Een groot deel van onze zorgverleners denkt eraan om van job te veranderen

                     


Ik las het vorige week nog in de krant: ‘Op intensieve zorgen overweegt bijna de helft van het personeel van job te veranderen’. Het zijn dan ook uitdagende tijden geweest voor de zorgsector, nu nog steeds trouwens! Zo is te zien dat het ziektecijfer in de zorgsector vorig jaar niet minder dan 36% hoger lag in vergelijking met andere sectoren!

Een deel van het aantal afwezigheden in de zorg is te verklaren door de vele coronabesmettingen, maar er is meer aan de hand! Vooral vanaf het najaar 2021 piekte de uitval van het personeel. Velen twijfelden eraan om al dan niet in de zorg te blijven werken, de werkdruk lag al lang té hoog. Bovendien werd gevraagd voortdurend te schakelen en werd zorgpersoneel geconfronteerd met bijvoorbeeld operaties die almaar moesten worden uitgesteld. Dat voortdurende aanpassen en bijsturen vergt enorm veel energie die niet iedereen kan blijven opbrengen.

De chaotische werkomstandigheden, lange werkdagen, oververmoeidheid en langdurige stress spelen een groot deel van onze ‘zorgers’ parten. Zeer aannemelijk dus, dat velen van hen eraan denken om een jobswitch te maken.

Zit je zelf met twijfels of vragen hierover of ken je iemand in je nabije omgeving die hiermee worstelt? Wil je een doordachte keuze maken of alles eens heel concreet op een rijtje zetten? Neem dan contact op met mij voor een gratis infogesprek over loopbaanbegeleiding.

Vanaf 7 jaar werkervaring heb je recht op de VDAB loopbaancheques en betaald je zelf slechts 80 euro voor een persoonlijke coaching van in totaal 7 uur. Meer info via www.diaspoor.be

Groetjes, Annemie Bergen, Loopbaanbegeleider via erkend centrum Diaspoor Werken met ZinBron: IDEWE (Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk in België) en Acerta

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates