Bekijkt een loopbaanbegeleider samen met jou vacatures?


Dit onderwerp “bekijkt een loopbaanbegeleider samen met jou vacatures”, is een vraag die ik als loopbaanbegeleider regelmatig krijg. Want wat doet een loopbaanbegeleider nu?

Een loopbaanbegeleider helpt jou op het pad met het aanreiken van kennis. Kennis rondom de onderwerpen “Wie ben ik”, “Wat wil ik” en “Wat kan ik”. Maar wat gebeurd er als je deze kennis hebt vergaard?

Deze kennis wordt tijdens de laatste sessie gegoten in een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP), met bijhorend actieplan. Nadien is het de bedoeling om jouw vleugels uit te slaan en de horizon verder te gaan verkennen.

Loopbaanbegeleiding wil trouwens niet altijd zeggen, dat je van werk veranderd. Wist je dat al? Meer daarover in een ander artikel. Maar als je wel van werk wilt veranderen, dan kan je met deze nieuwe kennis vacatures gaan raadplegen en starten met solliciteren.

Niet iedereen is altijd even zeker over de gevonden vacatures. Ik krijg vaak de volgende vragen:

- Past deze vacature bij mijn persoonlijkheid?

- Is deze vacature niet te technisch voor mij?

- Het bedrijf is nogal groot, maar het werken zou in een kleine groep zijn, kan dat voor mij?

- Onderdeel worden van een groot team, raad je me dit aan?

- ….

Als loopbaanbegeleider sta ik ervoor open om samen met jou verklaringen te ontdekken deze vragen te beantwoorden. Heel vaak ken je het antwoord al zelf maar twijfel je er gewoon nog over. Dat is niet erg, dit is een bewustwording die dient te groeien en ik ben er om jou hierbij te helpen.

Na het loopbaantraject fladder je dus zelf uit, maar ja ik blijf aan de zijlijn staan supporteren en kan je nog steeds ondersteunen. Want bij Diaspoor zijn we coaches met een hart voor mensen, en het is altijd fijn om te zien dat een coachee zijn doelen behaald en over zijn twijfel kan heenstappen.

Lieve groeten,

Darinka De Vriese

Loopbaanbegeleider & Stress, burn-out coach

Diaspoor Werk Met Zin

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates