Covid deed de Belg bewuster nadenken over de loopbaan maar er kan nog een tandje bij


'Als werknemer zou je aan het stuur moeten zitten van jouw loopbaan' wordt geponeerd door menig HR visie. Ook loopbaanbegeleiding stuurt hier op aan en levert de tools en de begeleiding om de werknemers te empoweren in dat eigenaarschap.

In een onderzoek uit 2012 stelde 64% van de werkgevers dat het de werknemers zijn die verantwoordelijk zijn voor hun loopbaan. ook 61 % van de werknemers ging hier toen al mee akkoord.

Na Covid blijkt dat maar liefst meer dan de helft van de werknemers door de pandemie meer is gaan nadenken over zijn loopbaan. Daarnaast voelen twee op de drie werknemers zich ook competenter om hun loopbaan te sturen.

Helaas zien we het idee van dat eigenaarschap nog weinig actief op de werkvloer worden toegepast. Ook het beleid in de organisaties is nog niet overal mee met deze evolutie.

Nochtans zijn alle organisaties er zich ondertussen bewust van dat retentiebeleid één van de meest prioritaire uitdagingen is voor nu en voor de toekomst.

Uit onderzoek bleek in 2012 dat slechts een povere 9 % van de bedrijven loopbaanbegeleiding aanbiedt aan haar personeel. Het cijfer neemt ondertussen toe maar ook niet met enorme sprongen.

Uit een survey uit 2020 bleek ook dat ook vier op de tien werknemers zelf helemaal geen initiatief neemt om zich bij te scholen of aan hun competenties te sleutelen. en dat in het tijdperk waar het belang aan totaal nieuwe competenties van dag tot dag toeneemt.

Wij zijn ervan overtuigd dat er verschillende pistes mogelijk zijn om aan dit euvel te werken voor velen uit de boot vallen.

Vooreerst kan een werknemer beroep doen op een externe loopbaanbegeleider, vaak ook nog met de subsidie van de overheid. Een tweede boost kan er komen door meer in te zetten op loopbaanbegeleiding binnen de organisaties.

Diaspoor Werk Met zin biedt beide opties aan. Je kan bij ons als werknemer of ondernemer terecht voor loopbaanbegeleiding én we stellen onze 60 experten ook graag (tijdelijk) te werk in outsoursingopdrachten binnen bedrijven. Met onze expertises op diverse domeinen vinden we steeds een geschikte loopbaanbegeleider voor uw organisatie. 

En bij deze nog eens het grote misverstand wegwerken...

De meeste werknemers blijven na loopbaanbegeleiding op hun huidige job, zo worden alleen bewuster en voelen zich beter na een traject en dat is een win-win situatie voor de medewerker als voor het bedrijf.

Contacteer ons nu voor meer informatie hierover. We staan u graag te woord.
 

De Diaspoor Werk Met Zin loopbaanbegeleiders tot uw die


Bron Leerstoel Next Generation Work


Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates