Werknemers wereldwijd nemen hun job ernstig onder de loep


Het is een feit dat veel mensen door de Corona epidemie zijn gaan nadenken over hoe ze in het leven en in het werk staan. Bevragingen tonen dat maar liefst de helft van de werknemers wereldwijd een nieuwe wending willen geven aan hun professionele leven. Een derde van deze mensen kijkt ook actief uit naar een nieuwe baan volgens een studie van Randstad. 

Ruim twee derde voelt zich door de pandemie gesterkt om de werk-privébalans te veranderen en meer flexibiliteit te eisen van de werkgevers. Uit de bevragingen komt ook naar voor dat de extra stress door de pandemie de grote oorzaak is van deze evolutie. 

Deze tendensen zijn een gegeven waar HR en de beleidsmakers zeker rekening mee zullen moeten houden. Mede ook door de krapte om geschikte werknemers te vinden zullen ze grondig moeten nadenken over het versterken van de secundaire arbeidsvoorwaarden. 

De verandering in attitude wordt het meest waargenomen in Azië want daar geeft maar liefst 40 % van de ondervraagden aan op zoek te zijn naar een nieuwe baan, in Noordwest-Europa gaat het om 25 %.

Als jij in kaart wil brengen wat jij nodig hebt in de toekomst kan loopbaanbegeleiding je zeker helpen.


Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates