Wat kan je verwachten van een loopbaanbegeleiding bij Diaspoor?
Een loopbaanbegeleider ondersteunt jou in het vinden naar antwoorden op je loopbaanvragen. Wij begeleiden jou in het nemen van duurzame beslissingen op het gebied van werk. Elk individu heeft andere noden. We willen samen met jou aan de slag gaan om jouw werkgeluk te verhogen en ervoor te zorgen dat je met positieve energie naar de toekomst kan kijken.

Wij werken met een combinatie van coaching gesprekken aangevuld met een rijk gamma aan methodieken die je meekrijgt om thuis op je eigen ritme in te vullen. De volgende sessie bespreken we dan samen de resultaten. Welke methodieken je meekrijgt hang af van je loopbaanvraag(en). Sommige mensen willen heroriënteren anderen hebben een conflict op het werk en anderen willen zicht gesteund voelen in carrièrekeuzes die ze moeten maken. Deze werkwijze zorgt ervoor dat we in een traject zeer veel in kaart kunnen brengen. Op het einde van de begeleiding heb je een Persoonlijk Loopbaanfacettenboekje. Je kan dat zien als een soort Paspoort over hoe je in de arbeidsmarkt staat.

We kijken steeds of je doelen en oplossingen in de realiteit haalbaar zijn en zetten dat om in haalbare acties. Bij Diaspoor zijn we ook op de hoogte van de opleidingsmogelijkheden, de arbeidsmarkt en de arbeidswetgeving.

Elk traject is echter uniek, individueel en aangepast aan jouw vragen, noden en voorkeuren.

Het ritme van de begeleiding is optimaal als er tussen de sessies ongeveer 2 weken tijd is om te reflecteren en je huistaken te maken, maar ook hier kan vanaf geweken worden.

Een informatiegesprek is er om je in te lichten hoe we werken en kennis te maken, het is immers belangrijk dat je en klik hebt met je coach. Je hebt het recht om dit bij meerdere loopbaanbegeleiders te doen naar jouw keuze. Dat kan gerust telefonisch of net voor de effectieve begeleiding plaatsvinden. Voor een intakegesprek reserveren we meestal anderhalf uur tot twee 2 uur op locatie van je keuze of online. Een intakegesprek is het begin van de effectieve begeleiding.

Diaspoor is een voor de VDAB gemandateerd loopbaancentrum, het kost jou 40 euro per loopbaancheque. Je hebt om de zes jaar recht op 2 cheques voor een totaal van 7 uur loopbaanbegeleiding en een uur nazorg. 

Vraag hier jouw gratis kennismakingsgesprek aan met een coach naar keuze aanvraag kennismakingsgesprek


Diaspoor draagt het kwaliteitslabel LOOPBAANBEGELEIDING van de vakorganisatie Federgon. 

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates