Werken en bijstuderen moet vlotter kunnenWe kennen ondertussen de moeilijkheden van onze arbeidsmarkt. Er is nog veel werk aan de winkel om het evenwicht tussen vraag en aan bod van jobs op elkaar af te stemmen. Een oplossing naast de instroom van nieuw afgestudeerden is dat mensen die al aan het werk zijn zich omscholen.

Het is een feit dat het aanbod voor levenslang leren ontzettend groot is. Op zich een positief gegeven natuurlijk maar het maakt het ook zeer complex om een weg te vinden in het aanbod. Het aanbod is verspreid over veel verschillende websites, wat de zoektocht zeer intensief maakt.

Daarnaast is het belangrijk de juiste oplossing te vinden voor het doel waarnaar je streeft. Is de inzet zinvol, zal de opleiding effectief aansluiten op wat de steeds veranderende arbeidsmarkt vraagt.

Daarnaast moeten we niet flauw doen, het is best moeilijk om naast je werk ook nog te studeren. Het vergt een zeer grote motivatie, doorzettingsvermogen en een goed doordachte planning om die taak succesvol af te ronden. Het is naast de tijdsinvestering vaak ook prijzig.

Positief nieuws is dat er ondertussen in Vlaanderen heel wat ondersteuningsmaatregelen zijn voor wie de stap wil zetten. Helaas zijn weinigen hiervan op de hoogte. Daarom vraagt de SERV terecht dat de Vlaamse overheid werk moet maken van een gepersonaliseerd digitaal loopbaanplatform.

het platform zou iedereen inzicht moeten geven in de premies, verlofmogelijkheden en tijdskrediet waar hij recht op heeft. Daarnaast zou het platform ook opleidingssuggesties op maat kunnen geven aan de gebruikers*.

Heb jij ondertussen interesse om je om te scholen of te verdiepen en heb je nood aan begeleiding hierrond dan kan je terecht bij een loopbaancoach. Samen kunnen jullie onderzoeken of het doel realistisch is, of het daadwerkelijk bij je zal passen en maak je hierover een actieplan op.

Vraag hierover vrijblijvend meer informatie op door ons te contacteren via: https://diaspoor.be/contact-loopbaanbegeleiding/


Bron: SERV

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates