Wat kan je verwachten van een loopbaanbegeleiding bij Diaspoor Werk Met ZinLOOPBAANBEGELEIDING OP MAAT


De thema’s binnen loopbaanbegeleiding kunnen enorm uiteenlopen: herontdekken wat je graag doet en wat je motiveert, meer toekomstopties vinden en verkennen, obstakels tackelen (bvb conflict, onzekerheid, stress, …), vooruitzichten voor jezelf creëren, een betere werk-privé balans bekomen, groei en uitdaging vinden, beter omgaan met je tijd, … Het is steeds een individueel proces in functie van jouw doelen, waarin jij centraal staat.

Methode


Wij werken met een combinatie van coaching gesprekken aangevuld met een rijk gamma aan methodieken die je meekrijgt om thuis op je eigen ritme in te vullen. Op deze manier kunnen we op korte tijd zeer veel in kaart brengen. Het is een beproefde methode want we werken als sinds 2009 op dezelfde manier. De volgende sessie bespreken we dan samen de resultaten. Welke methodieken je meekrijgt hang af van je loopbaanvraag(en). Sommige mensen willen heroriënteren anderen hebben een conflict op het werk en anderen willen zich gesteund voelen in carrière keuzes. Op het einde van de begeleiding heb je een Persoonlijk Facettenboekje. Je moet dat zien als een soort persoonlijk Paspoort over hoe jij in de arbeidsmarkt staat. Ondanks onze methode blijft elk traject echter uniek omdat ze aangepast wordt aan jouw vragen, noden en voorkeuren.


Ritme

Het ritme van de begeleiding is optimaal als er tussen de sessies ongeveer 2 weken tijd is om te reflecteren en je methodieken te maken.

Aandacht voor haalbaarheid

We kijken steeds of je doelen en oplossingen in de realiteit haalbaar zijn en zetten dat om in concrete acties. Bij Diaspoor zijn we ook op de hoogte van de opleidingsmogelijkheden, de arbeidsmarkt tendensen en de arbeidswetgeving.

Verschil tussen een kennismakingsgesprek en een intakegesprek


Een kennismakingsgesprek is er om je in te lichten hoe we werken en kennis te maken, je kan een kennismakingsgesprek voeren met meerdere coaches. Dat kan live maar ook gerust telefonisch of online plaatsvinden. In een kennismakingsgesprek stelt de coach zichzelf voor en legt hij uit hoe we werken. Een intakegesprek is de start van de effectieve begeleiding. Deze begeleidingen kunnen live of online plaatsvinden, zoals je zelf verkiest.


Vraag vrijblijvend om meer informatie

Vind jouw coach Loopbaancoaches Diaspoor

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates