Neem je tijd om te groeien door Annemie Bergen‘Neem je tijd om te groeien’

- Wijze woorden van een 8-jarige –

Tijdens de eerste lockdown periode was ik op een vrij moment enkele thema’s aan het uitschrijven die ik wilde gebruiken in mijn rol als Loopbaancoach. Op gevoel en ‘uit de losse pols’ tekende ik een bloem, met licht gekromde steel, een paar sierlijke blaadjes en ondergronds enkele stevige wortels. De wortels omschreef ik als competenties, talenten, persoonlijkheid, enz.

Mijn dochtertje Liene toonde interesse en kwam bij me zitten. Ik legde haar mijn idee uit van de bloem die door de tijd heen groeit en steeds mooier opfleurt. Door de bloem water te geven, in de vorm van coaching, begeleiding, opleiding en ervaringen, zou zij stilletjes aan helemaal openbloeien. Ik zag een ietwat verstelde blik in die kleine oogjes naast me. Mijn dochter vroeg me of zij de bloem mocht inkleuren. Natuurlijk kon dat, ‘creatief bezig zijn is immers één van jouw talenten’, zei ik haar.

Het werd een prachtige, kleurrijke bloem. Op de tekening werd ze al snel vergezeld van een klein gietertje. ‘Om de bloem te laten bloeien heeft ze twee dingen nodig mama’, zei Liene ‘Water en Tijd’. Ik kon niet anders dan dat te beamen. Een prachtige metafoor vond ik het (en dat vind ik nog steeds J)! Als kers op de taart schreef die kleine (of is het ondertussen al grote) 8-jarige er spontaan nog een slogan bij… “JE HEBT TIJD NODIG OM TE GROEIEN EN OM TE WETEN WAT JE WIL”. De druppeltjes die uit haar zelfgetekend gietertje vloeiden bleken hartjes te zijn. Opnieuw een voortreffelijke beeldspraak. Met de nodige zorg, liefde en aandacht help je anderen om verder op te bloeien. Bedankt voor jouw inspiratie lieve Liene!

Annemie Bergen, Coach en Loopbaanbegeleider bij Diaspoor

Interesse in Loopbaanbegeleiding, Studiekeuzebegeleiding of Stress & Burn-out preventie? Neen dan zeker contact op Loopbaancoach Annemie Bergen | Loopbaanbegeleiding Diaspoor

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates