Hoever staat het met jouw digitale flow?


Van kantoorwerk naar thuiswerk : een hele omschakeling.


Voor de ene geen enkel probleem, voor de ander een duidelijke bron van kopzorgen. Van thuis uit werken vraagt toch wel enige organisatie. Niet alleen de invulling van je ‘thuis bureau’, maar ook en vooral de nieuwe manier van werken vraagt extra aandacht. Online vergaderen, alleen werken, zelf je werkdag organiseren, gemis aan contact (het kopje koffie met de collega’s) zijn zaken die de nodige aanpassing vragen. Bovendien zijn er extra IT-issues die verwerkt en begrepen moeten worden.

De verwachtingen dat het telewerken ook na corona zal blijven bestaan is groot. Kantoren worden omgebouwd tot ontmoetingsruimtes en thuiswerken zal vermoedelijk mogelijk blijven voor meerdere dagen per week.

Minister Crevits heeft ervoor gezorgd dat de loopbaancheque mag gebruikt worden in functie van telewerken. Diaspoor heeft daarop ingespeeld met de creatie van een volledig programma rond telewerken, gericht en aangepast aan drie doelgroepen : medewerkers (van alle aard), leidinggevenden en IT specialisten.

Waarom die drie doelgroepen?

Wel, de problematiek zit anders naargelang de functie in het bedrijf. De groep ‘medewerkers’, bijvoorbeeld. Daartoe behoren functies van secretaresse tot klanten dienst medewerker, van bediende op de boekhouding tot ... iedereen die door Covid plots moet thuiswerken.

De leidinggevenden kunnen teamleaders zijn, CEO’s, afdelingsverantwoordelijken of mensen die teams moeten leiden en opvolgen. Hier wordt dan ook meer aandacht besteed aan het online leiden van teams en communicatie.

En waarom IT? Die moeten dat toch al kennen, zien we u denken.. Maar ook voor IT is de situatie veranderd. Waar zij vroeger op kantoor de medewerkers ondersteunden, moeten zij het nu ook vanop afstand doen. Niet gemakkelijk, en dat leidt tot frustratie bij beide partijen. Het is één zaak om een computer op kantoor te updaten en bij te sturen, maar het is een heel andere zaak om een medewerker vanop afstand te begeleiden met een nieuwe app of programma. Of om deel te nemen aan scrum vergaderingen online en jezelf dan toch op de juiste manier te laten horen.

De loopbaancheques worden per persoon gebruikt. En deze trajecten worden dan ook individueel begeleid. Eén persoon met zijn/haar eigen problematiek rond telewerken.

Wat zit er zoal in ons programma?

  • De aard van je karakter. Hoe kan jij je aanpassen aan een veranderde situatie.
  • Ruimte, hoe best inrichten, kleding, houding (hoe kan het gemakkelijk en toch professioneel).
  • Op welke manier breng je structuur aan in de dag.
  • Hou de scheiding tussen werk en privé duidelijk.
  • Een online-vergadering: do’s & dont’s.
  • Efficiënt communiceren.
  • De kunst om zelfstandig te werken.
  • Online brainstormen met de collega’s.

Aangepast aan jouw persoonlijke doelen, komen er ook heel wat ‘soft skills’ aan bod, zoals resilience (veerkracht), creativiteit, teambuilding en analyseren.

Heb je geen recht op loopbaancheques of wil je dit programma voor je personeel organiseren? Ook daar zijn mogelijkheden voor. Ook binnen het bedrijf kan deze coaching, opgesplitst in doelgroepen georganiseerd worden. Contacteer ons gerust vrijblijvend voor meer informatie.

Coördinatie trajecten Telewerk: Nicole Cox en Kim Maes

Loopbaancoach Nicole Cox | Loopbaanbegeleiding Diaspoor

Loopbaancoach Kim Maes | Loopbaanbegeleiding Diaspoor

 

 

 

 

 

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates