Belgen zijn de meest loyale werknemers


Belgen tonen een grote mate van loyaliteit aan hun werkgever. Slechts 8% is actief op zoek naar een andere baan, terwijl maar liefst 72% van de Belgen niet van plan is van werkgever te veranderen. Deze cijfers wijzen op een opmerkelijke toewijding onder Belgische werknemers, die hoger ligt dan bij werknemers in andere Europese landen.

Echter, deze loyaliteit heeft ook een keerzijde. Voor werknemers kan een ontslag door hun werkgever een extra harde klap zijn. Om ervoor te zorgen dat werknemers niet te lang nodig hebben om te herstellen van ontslag, kunnen maatregelen zoals exitgesprekken en outplacement van cruciaal belang zijn. Uit onderzoek blijkt dat 55% van de Belgen positief staat tegenover exitgesprekken en 73% positief staat tegenover outplacement.

Het onderzoek van SD Worx, waarbij 16.011 werknemers in 10 Europese landen werden ondervraagd, laat zien dat slechts 8% van de Belgen actief op zoek is naar ander werk. 72% heeft geen plannen om van werkgever te veranderen, waarmee België de koploper is in loyaliteit onder Europese werknemers. Dit weerspiegelt de voorkeur van Belgen voor baanzekerheid.

Echter, voor werkgevers kan het omgaan met onvrijwillig vertrek ook een uitdaging zijn. Hoewel 73% van de Belgische werknemers positief staat tegenover outplacement, blijkt uit het onderzoek dat slechts 6% van hen zegt dat outplacement daadwerkelijk wordt aangeboden in hun organisatie.

Het belang van een goed exitgesprek wordt ook benadrukt, waarbij bijna één op vijf Belgische werknemers aangeeft een exitgesprek met hun leidinggevende te hebben gehad. Dit biedt werknemers de kans om gehoord te worden en eventuele zorgen te uiten, terwijl het voor werkgevers inzicht kan bieden in mogelijke verbeterpunten.

Al met al blijft de mobiliteit tussen banen in België beperkt. Hoewel de loyaliteit van werknemers aan hun werkgever wordt bevestigd, benadrukt dit ook de noodzaak voor werkgevers om effectieve strategieën te implementeren om om te gaan met onvrijwillig vertrek en de tevredenheid van werknemers te behouden.

Vind jij dat jouw loyaliteit niet voldoende wordt beloond en wil je hier oplossingen voor?  Stap dan zeker in een loopbaanbegeleidingstraject. Met overheidssteun voor iedereen die op het ogenblik onder contract staat bij een werkgever  en minstens 7 jaar werkervaring heeft. 

Jij investeert zelf slechts 45 euro per 4 uur individuele begeleiding . 

Vraag hieronder een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan. 

Image description

Contact Particulieren | Loopbaanbegeleiding Diaspoor Werk Met Zin

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates