Blogpost Titel: Terug aan het Werk na Ziekte of Handicap: Ontdek de Invloed op Uw Uitkering met Jobcalc


Inleiding:Na een periode van ziekte of als gevolg van een handicap, kan de overgang naar werkhervatting veel vragen oproepen, vooral met betrekking tot financiën. Hoe zal uw inkomen veranderen? Wat gebeurt er met uw uitkeringen? De Overheid ontwikkelde hiervoor een waardevolle tool: Jobcalc. Deze tool helpt u de financiële impact van werkhervatting simuleren, zodat u met vertrouwen de stap kunt zetten.

Wie Kan Jobcalc Gebruiken?

Jobcalc is toegankelijk voor iedereen die momenteel een ziekte-uitkering of tegemoetkoming voor personen met een handicap ontvangt en overweegt aan de slag te gaan. Of u nu als arbeider, bediende of zelfstandige aan het werk wilt, Jobcalc geeft u inzicht in de gevolgen voor uw financiële ondersteuning.

Belangrijke Documenten Voor De Simulatie:Voordat u aan de slag gaat met Jobcalc, zorg ervoor dat u de volgende documenten bij de hand heeft:

  • Uw online dossier of de meest recente betalingsmededeling voor personen met een ziekte-uitkering.
  • MyHandicap voor personen met een integratietegemoetkoming.
  • Uw loonbrief of belastingdocumenten voor netto belastbaar inkomen als zelfstandige.
  • Eventuele andere relevante uitkeringsdocumenten.

Hoe Werkt de Simulatie?

Jobcalc vraagt u stapsgewijs naar uw persoonlijke situatie, inkomsten, gezinssamenstelling en uw nieuwe werksituatie. Het resultaat is een schatting die u helpt te begrijpen hoe werkhervatting uw financiën beïnvloedt.

Let Op: Jobcalc biedt een schatting op basis van algemene situaties. Het is daarom belangrijk om de simulatieresultaten te bespreken met uw ziekenfonds of een sociaal werker van de Directie-generaal Personen met een handicap voor specifiek advies.

Diaspoor's Rol in Uw Loopbaanbegeleiding:Bij Diaspoor begrijpen we dat werkhervatting zowel uitdagend als lonend kan zijn. Onze ervaren coaches en consulenten zijn er om u te ondersteunen met persoonlijke begeleiding en om uw transitie naar een zinvolle werkomgeving te vergemakkelijken.

Conclusie

Het hervatten van werk na ziekte of met een handicap hoeft niet onzeker te zijn. Met Jobcalc krijgt u een duidelijk beeld van de financiële implicaties. Toch blijft het essentieel om professioneel advies in te winnen. Bij Diaspoor staan we klaar om u te begeleiden bij elke stap op weg naar werken met Zin. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of ondersteuning.

E-mail: info@diaspoor.beTelefoonnummer: 0476 88 05 37 Website: diaspoor.be

Bent u klaar om uw volgende stap te zetten? Laat Diaspoor u begeleiden naar een toekomst vol mogelijkheden.

Naar de tool: 

 

Jobcalc - Sociale Zekerheid

Ben je arbeidsongeschikt of heb je een handicap en wil je werken? Schat de impact van een job op je inkomen met Jobcalc.

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates