Jobbonus en Transitiepremie: Wanneer een Carrièreswitch naar Ondernemerschap lonkt


Droom je van het opzetten van een eigen bedrijf? Vind je het idee om je eigen baas te zijn aantrekkelijk? Dan heeft de Vlaamse Overheid goed nieuws voor je.

De onlangs geïntroduceerde Jobbonus Plus is speciaal ontworpen voor loontrekkenden die minder dan 2.500 euro bruto per maand verdienen en die besluiten om voltijds ondernemer te worden. Deze moedige individuen worden beloond met twee uitbetalingen van 600 euro: de eerste bij de start van hun ondernemerschap in hoofdberoep, en de tweede na een succesvol ondernemersjaar. Het bedrag wordt toegekend zonder rekening te houden met loon- en prestatiegegevens van de startende ondernemer, waardoor iedereen het volledige bedrag tweemaal ontvangt.

En er is nog meer goed nieuws. De Transitiepremie, een stimulerende premie voor werkzoekenden die een eigen zaak willen starten, wordt vanaf 1 december 2022 uitgebreid naar niet-uitkeringsgerechtigde werkzoekenden die minimaal zes maanden bij de VDAB ingeschreven staan. Deze beloning komt bovenop de bestaande ondersteuning voor uitkeringsgerechtigde werkzoekenden die de overstap willen maken naar het ondernemerschap.

Om de transitiepremie te ontvangen, moeten aspirant-ondernemers echter wel een prestarterstraject volgen en een realistisch en haalbaar ondernemersplan indienen. Dit waarborgt dat de overstap naar ondernemerschap gedegen en goed voorbereid wordt gemaakt.

Ben je geïnteresseerd in het verkennen van deze mogelijkheden? Overweeg dan zeker ook loopbaanbegeleiding. Samen met je loopbaanbegeleider duik je diep in jouw ondernemerscompetenties, waarden, wensen en noden. We houden je idee tegen het licht van de realiteit en zorgen ervoor dat je zo goed mogelijk voorbereid bent op je volgende grote stap.

Dus, waar wacht je nog op? Het is tijd om je droom van een eigen zaak na te jagen. Neem vandaag nog contact met ons op bij Diaspoor Werk met Zin voor deskundige begeleiding naar je toekomst als ondernemer.

Contact Particulieren | Loopbaanbegeleiding Diaspoor Werk Met Zin

Contact Particulieren | Loopbaanbegeleiding Diaspoor Werk Met Zin

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates