Complimentjes

Niemand van ons leeft op een eiland, dus de goedkeuring van anderen heeft zeker en vast invloed op ons zelfbeeld. Alleen hebben mensen met weinig zelfvertrouwen vaak moeite met het aanvaarden van goedkeuring of complimentjes. 

"Hoe kan je hierin stappen zetten en evolueren?" vragen mensen regelmatig. Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Bijvoorbeeld: Stel dat je een complimentjes krijgt over je nieuwe trui. Dikwijls reageren mensen met een uitspraak als deze: "Ohh, maar dat is een soldenkoopje van vorig jaar". Door op deze manier te reageren verklein je de positieve boodschap van de andere. Je gooit het compliment dus eigenlijk figuurlijk in de vuilbak en dat is jammer. Een andere manier van reageren is volgende: "Dank u, vind ik ook. Ik ben heel blij met deze trui." Door op die manier te reageren ontvang je het compliment met open armen. Zo geef je jezelf opnieuw een positief signaal en zeg je aan jezelf dat je ze best mag zijn. 

Een compliment komt niet zomaar uit de lucht vallen. Leg het niet naast je neer, maar koester het en put er telkens opnieuw zelfvertrouwen uit. 

Recht je rug, accepteer die mooie woorden en zeg een welgemeende DANKJEWEL.

Koester complimenten. Ze brengen verbinding, liefde, vriendschap. 

Groetjes,

Annemie Bergen 

Loopbaanbegeleiding via erkend centrum Diaspoor Werk met Zin

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates