Wat wil jij nog leren?


‘Ik zou nog best wel graag een instrument leren spelen of een nieuwe taal aanleren maar ja, ze zeggen dat je 10.000 uur moet oefenen om iets te leren, dus dat gaat toch niet lukken’.

Hoe vaak horen we iemand een dergelijke zin verwoorden… De 10.000 uur regel is ontstaan doordat onderzoeker K. Anders Ericsson heeft onderzocht hoelang professionele atleten, wereldberoemde muzikanten en schaakgrootmeesters hadden geoefend voordat ze bij de absolute top gingen horen. In een ultra-competitieve vakgebieden dus. Vervolgens schreef Malcom Gladwell erover in zijn boek 'Outliers' dat een bestseller werd. En geciteerd wordt in talloze boeken, blogs en podcasts. Als je nu ‘The 10.000 hour rule’ Googelt, dan krijg je 195 miljoen resultaten. 10.000 uur komt trouwens neer op een fulltime job gedurende 5 jaar… Hoeveel mensen laten helaas een droom varen omdat ze denken ‘dat zit er voor mij niet meer in’? Misschien heb jij zelf ook weleens zoiets gedacht?

Gelukkig hoeven we niet altijd 10000 uren aan de slag om iets nieuws te leren of om ergens beter in te worden. Niet iedereen leert iets om er de allerbeste in te worden trouwens. Je kan gewoon willen leren om er zelf rijker van geest van te worden. Josh Kauffman auteur van het boek Business Fundamentals beweert dat je in 20 uur ongelofelijk veel kunt leren. Als je het slim aanpakt, tenminste. Ook zegt hij nog iets heel wijs: 'The major barrier to skill acquisition isn’t intellectual… it’s emotional.'

Als jij je herkent in deze tekst, weet dan dat als je zin hebt iets te leren dat er ontzettend veel mogelijkheden bestaan om jouw doel te bereiken.

Weet je niet hoe het aan te pakken? Raadpleeg dan zeker een loopbaanbegeleider. Deze zal samen met jou de paden openleggen.

#levenslangleren#kennis#geloofinjezelf#steunmaatregelenstuderen#loopbaanbegeleiding

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates