Over werkzekerheid en waarom we kiezen voor een bepaalde werkgever


De historisch lage werkloosheid en de nog steeds enorme krapte op de arbeidsmarkt doet het gevoel van werkzekerheid stijgen naar grote hoogte.

Bij de keuze voor een werkgever blijkt het criterium werkzekerheid ook niet aan belang in te boeten. Na loon en voordelen staat het op de tweede plaats samen met de werksfeer en balans werk-privé.

Op de vijfde plaats staat de locatie van het bedrijf. Ondanks de opkomst van telewerk boet dit criterium dus niet aan belang in.

Meer in het algemeen kan worden gesteld dat de grote krapte op de arbeidsmarkt niet zorgt voor grote wijzigingen in de redenen waarom we voor een bedrijf of organisatie kiezen. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het 23 ste onderzoek naar de employer brands van de grootste privéwerkgevers in België. 

De gemiddelde werknemer is in 2023 echter heel wat minder tevreden over het loon en de voordelen van de eigen werkgever. Wel is het zo dat de gemiddelde waardering voor loon en voordelen niet is gedaald. Integendeel, de gemiddelde waardering ligt hoger dan vorig jaar. Dat geldt echter voor nagenoeg alle criteria.  

Alles bij elkaar zorgen noch corona, noch de huidige historische krapte op de arbeidsmarkt voor grote wijzigingen in de motieven om voor een werkgever te kiezen en in de waardering van de eigen werkgever. 

Werknemers evalueren hun eigen werkgever niet alleen positiever dan vorig jaar. Ook de aantrekkelijkheidsscores van de bedrijven liggen dit jaar  hoger, stijging met 1.7 pp. 18 van de 21 onderzochte sectoren gaan er in aantrekkelijkheid op vooruit.

Bron: HR Alert  

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates