Diaspoor in de bres voor de boeren!


We gaan naar de boerderij

Bij Diaspoor starten we een nieuw traject. Loopbaanbegeleiding voor boeren. Wat kan een boer doen met loopbaanbegeleiding, zal je zeggen. Die zijn toch al aan het werk, hoe kan zo’n begeleiding hen nog helpen.

Wij zien het anders. We zijn in de problematiek gedoken, waarmee de boer vandaag geconfronteerd wordt. We volgen de ontwikkelingen rond het stikstofbeleid, hebben onze interesse verlegd naar bio- en permacultuur en de mogelijkheden (en on-mogelijkheden). We zijn ons bewust van het probleem om goede (seizoens) arbeiders te vinden, en de nood aan opleidingen voor deze medewerkers. We begrijpen dat heel veel boeren met zeer veel vragen zitten rond hun toekomst. Kan en wil ik de boerderij verder zetten? Doe ik mijn job als boer nog met volle goesting? Wil ik mijn bedrijf nog laten groeien? Welke aanpassingen wil ik nog doorvoeren in het bedrijf? Hoe hou ik de moed erin met alle onzekerheden die er spelen? Heb ik de kans en de moed om alle veranderingen die worden gevraagd door te voeren?  En zo ja, waar begin ik mee? 

Hoe doen we dat?

We doen een stuk profilering, maar het gaat veel verder dan dat. De boer kan niet veel met de standaard ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’. Dat mag wat meer zijn. We werken op veerkracht, probleemoplossing, opportuniteiten zien en uitwerken, maar we zoeken ook mee naar antwoorden op financieel beleid. De boer is een ondernemer. Wij zijn zelf getrainde ondernemerscoaches en kunnen dus ook op operationeel gebied een serieuze meerwaarde bieden. Loopbaanbegeleiding is er echt niet alleen om van job te veranderen. Het biedt immers veel meer mogelijkheden. Het is een empowerment, het geeft meer inzicht in jezelf maar ook in de keuzes die je moet of wil maken voor de toekomst.

Belangrijk ook : wij gaan naar de boerderij. De boer hoeft niet naar ons op kantoor te komen. We trekken onze botten aan en lopen met de boer mee. Want het is veel leerrijker om de situatie op het ‘veld’ te verkennen.

Boeren zijn zelfstandige ondernemers en hebben dus ook recht op de loopbaancheques van de vdab. Voor 40 euro heb je alvast recht op vier uur begeleiding (en daarna nog een keer drie uur). Met kennismaking, intake en nazorg heb je al gauw acht uur, zeg maar voor 10 euro per uur.

Peggy De Cock en Nicole Cox zijn beiden naast loopbaanbegeleider ook ervaren ondernemerscoaches. Ze hebben een oog voor natuur, mensen en dieren. Wij maken er graag onze missie van om met jullie mee te denken!

Boeren hebben immers ook recht op Werken met ZIN!

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates