Werken na pensioenleeftijd blijkt noodzakelijk voor de helft van de vijftigplussers


Bijna de helft van de vijftigplussers zegt dat doorwerken na de pensioenleeftijd voor hen een financiële noodzaak zal zijn. Een op de drie vijftigplussers blijft ook actief uitkijken naar andere carrièremogelijkheden.

Maar ook twee op de drie vijftigplussers durft echter niet meer van job wisselen vanwege de leeftijd. Vrouwen zijn hier blijkbaar meer bekommerd om dan mannen.

Indien ze hun huidige job zouden verliezen wil 65 procent van de ondervraagden wel zo snel mogelijk een andere baan vinden.

Maar 80 procent geeft wel aan dat ze niet eender welke job zullen aanvaarden. Een ‘mindere’ functie dan hun huidige werk spreekt hen niet aan. Ze willen ook niet inleveren tegenover het huidige salaris noch op secundaire voorwaarden maar zijn wel bereid zich bij te scholen.

De overgrote meerderheid vreest wel dat het moeilijk zal worden om een nieuwe job te vinden. De leeftijd en het verworven salaris zien ze daarbij als voornaamste struikelblokken. Anderzijds beschouwt de helft van de vijftigplussers de huidige krapte op de arbeidsmarkt als een kans om meer kans te maken op een nieuwe baan.

​ Een aanzienlijk deel van de vijftigplussers gelooft ook dat doorwerken na de pensioenleeftijd zijn voordelen heeft. Als voordelen halen ze aan: het is goed voor de gezondheid en goed voor hun geluksgevoel. Wat meer verbazend is dat  45 procent het ziet als financieel noodzakelijk. Het is dan ook niet verrassend dat vier op de tien na hun pensioen graag deeltijds wil blijven verder werken. Bijna een op de vijf zegt zelfs voltijds aan de slag te willen blijven. Iets meer dan de helft van de vijftigplussers wil na de actieve loopbaan ook aan vrijwilligerswerk doen.

Wil jij in deze fase op zoek naar antwoorden? Klop dan aan bij een loopbaanbegeleider. 

Bron: Indeed

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates