Plaats onafhankelijk werken: de weg naar persoonlijk geluk?


Meer en meer werknemer en freelancers geven de nood aan om plaats onafhankelijk te willen werken. Maar niet elke werkgever reageert enthousiast als een van zijn of haar medewerkers werken en reizen wil combineren. Want gaat dit niet ten koste gaan van betrokkenheid en connectie met het bedrijf? “Als werkgever wil je in de eerste plaats medewerkers die productief en gelukkig zijn én een ploegspeler zijn. 

Maar ondertussen weten we ook dat een vaste werkplek op kantoor allerminst een garantie is voor connectie en productiviteit. Veel werknemers of freelancers worden er niet blijer van als ze elke dag op kantoor aanwezig moeten zijn. Het inzetten van nieuwe digitale communicatietools creëert vandaag trouwens ongekende mogelijkheden om met elkaar verbonden te blijven.

Maar welke factoren beletten mensen nog om plaats onafhankelijk te werken?

Leven en werken in een comfortabele bubbel zorgt voor rust en veiligheid, maar zet soms ook een rem op initiatief nemen en gelukkig leven. We laten ons te vaak leiden door luiheid, veiligheid of gemak. Mensen durven de stap naar plaats onafhankelijk werk vaak niet zetten uit onzekerheid om praktische redenen of vooronderstellingen. Deze werkwijze is daarenboven niet voor iedere job mogelijk.

Maar mocht jij de nood ervaren en als dat mogelijk zou zijn met jouw job, doe dan alvast een grondig onderzoek naar de mogelijkheden, de voor en - nadelen, de praktische zijde en maak een grondig en realistisch stappenplan op.  Het helpt jezelf te toetsen of alles wel haalbaar is en bovendien kan een goed uitgewerkt plan jouw werkgever wellicht eerder overtuigen om je deze kans te geven. 

En ja, de enkele werknomaden die ik ken, zijn alvast zeer overtuigd en meer dan tevreden met hun genomen beslissing. 

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates