Hou jij je werk vol tot aan je pensioen?


Je herkent vast momenten dat je je gefrustreerd voelt op het einde van de dag. Je komt thuis en reflecteert hoe je dag is geweest en je stelt jezelf de vraag “Ga ik zo verder tot aan mijn pensioen?”

Met het optrekken van de pensioenleeftijd zullen we moeten werken tot … ? Vandaar dat het cruciaal is om datgene waar je dagelijks mee bezig bent af en toe eens serieus in vraag te stellen.

“Wil ik deze job in dit bedrijf echt blijven doen tot aan mijn pensioen?”

Voel jij je soms niet meer zeker over je professionele toekomst? Het overkomt ons allemaal wel eens. Maar als dat gevoel lang blijft knagen ga je best eens op onderzoek uit. Doe dat voor je in een toestand komt waar je de kracht niet meer hebt om dat onderzoek grondig te voeren. Wacht niet tot de burn-out of bore-out bij jou toeslaat. Vat de koe bij de horens op het ogenblik dat je nog helder staat en je de energie hiervoor hebt. Het is immers best wel werken om hiermee aan de slag te gaan.

Hieronder kan je enkele signalen vinden die aantonen dat je beter actie onderneemt.

Je voelt geen passie (meer)

Maar wat is dat is precies met passie werken? Passie is het brandend vuurtje in jezelf voelen dat je met volle goesting dingen doet. Je kunt je talenten uiten en hebt zin in dingen te ondernemen. Dit geeft je energie en plezier en dat merken anderen ook. Laten we realistisch blijven, geen enkele job geeft in alle deeltaken evenveel niveau van passie. Maar als je voelt dat de bals in procent doorslaat naar de taken war je geen passie voor voelt moet je dat onder ogen zien en kijken hoe en of je daaraan iets kan doen. Als jij je moe, futloos of uitgeblust voelt dan is het hoog tijd om zaken onder de loep te nemen.

Je werk klopt niet met de waarden die belangrijk voor je zijn

Ken jij de belangrijkste waarden in je leven? Wat is voor jouw superbelangrijk? De antwoorden op deze vragen zijn je waarden waarnaar je leeft. Voorbeelden zijn: verbinding, openheid, vertrouwen, vrijheid, liefde, humor enzovoort. Deze waarden bepalen de belangrijke keuzes die je neemt in je leven. maar er bestaan ook specifieke werkwaarden? Dat gaat bijvoorbeeld over autonomie, creativiteit, geld, waardering als het over je job gaat. Als deze zaken niet kloppen kan dat ook zwaar gaan knagen.

Het voelt aan dat je meer geeft dan dat je krijgt

Elke dag werk je hard en naarstig. Zelfs met overwerk geraak je nog niet door je werk. Je slooft je uit voor klanten, medewerkers en collega’s. Je inspanningen en prestaties voelen echter niet in verhouding met wat je ervoor terugkrijgt of echt verdient. Dit kan onder de vorm van waardering, geld, voldoening of een eenvoudig schouderklopje zijn. Durf je dat aan te kaarten?

Voelt het aan dat je niet op de juiste stoel zit?

Van nature beslis jij bijvoorbeeld graag wat je wanneer uitvoert. Je kunt zelfstandig werken en verantwoordelijkheid nemen én dragen. Je hebt het lastig als iemand je constant controleert en zegt wat je nu moet doen. Wellicht ben je meer een leider dan dat je volger bent en je voelt dat je meer aankan en zelf meer initiatief wil kunnen nemen Op termijn gaat dat zeker wringen. Ga op zoek naar de rol waar jij je goed bij voelt. Hoe kom je er, Is er voorbereiding nodig? Welke stappen kan je ondernemen om te komen waar je wil?

Voel je een sleur?

Alles verandert en transformeert constant. Het leven is verandering: seizoenen, mensen, omgeving, technologie … alles verandert en dat ook nog eens steeds sneller. Als jij een persoonlijkheid hebt die openstaat voor transformaties dan ga je makkelijk om met die veranderingen. Als jij dus veranderingen en afwisseling prettig vindt, maar je werkt elke dag in eenzelfde dezelfde sleur en routine, dan wordt dit op termijn lastig voor je. Hoog tijd dus voor een nieuwe uitdaging!

Onderzoek nu voor jezelf of je tot je pensioen op je plaats wil blijven. Boek nu een gratis kennismakingsgesprek en ontdek hoe we dat aanpakken.

Boek een gratis kennismakingsgesprek bij jou in de buurt.
Om de werksfeer te verhogen geef ik mijn bureaustoel ‘s ochtends altijd een positieve draai ;-) 

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates