Hoge stijging van het aantal jongeren die het werk verlaten!


Eind augustus 2022 werden reeds 11% van alle arbeidscontracten van jongeren onder de 25 stopgezet. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel in vergelijking met 2021 jaar en maar liefst 181  % meer in vergelijking met vóór corona.

Bijna de helft van de ontslagen komt er op eigen initiatief van de werknemer. Verder stopt 36% de arbeidsovereenkomst in wederzijds overleg met de werkgever. In slechts  17% van de gevallen van stopzetting ging om een gedwongen ontslag op initiatief van de werkgever.

Bedrijven smeken op het ogenblik om personeel. Steeds meer jongeren onder de 25 maken gebruik van deze unieke situatie op de arbeidsmarkt en ruilen hun huidige werkgever in voor een nieuwe. 

De jongeren zijn duidelijk een kritische nieuwe generatie die hun eigen loopbaan in handen durven te nemen. Veel jongeren maken daarom nu de switch van een job die praktische voordelen biedt op korte termijn naar een loopbaan die duurzaam is op de lange termijn, met meer carrièremogelijkheden en flexibiliteit.

Bedrijven weten dus waarop ze moeten inzetten voor de toekomst. 

Ben jij een jongere die met twijfels zit of wil jij jouw opties onderzoeken? Volg dan ons traject voor jongeren. Contacteer ons gerust voor meer informatie. We stan je graag te woord. 

Bron: Acerta, analyse van de gegevens van meer dan 30.000 werkgevers. 

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates