De helft van de Belgische werknemers solliciteerde het voorbije halfjaar voor een nieuwe job


The only way to do great work is to love what you do.
Steve Jobs

Uit een grootschalig onderzoek van Stepstone en Acerta blijkt dat één op de twee werknemers aangaf de voorbije zes maanden te hebben gesolliciteerd of op een vacature te hebben gereageerd (51 %). Dat zijn er meer dan in dezelfde periode een jaar voordien, toen dat nog 45 procent was. 

Het aantal werknemers dat nagaat of het gras elders groener is, ligt volgens de cijfers dus in stijgende lijn. Te weinig toekomstperspectief, de werksfeer en ontevredenheid over de job inhoud en het loon of de werk-privébalans zijn doorgaans de belangrijkste redenen om van job te (willen) veranderen. 

Ben jij toe aan een nieuwe job?

Experts zijn het erover eens dat negatieve gevoelens over het werk uiteindelijk tot een burn-out of  depressie kunnen leiden. Kan je bij onderstaande beschrijvingen ja antwoorden dan moet er bij jou een belletje gaan rinkelen. 

1. Denk je voortdurend (negatief) aan je werk?

Als het gaat om piekeren over het leven op de werkvloer dan is dat geen goed nieuws. Stel je bovendien sommige werktaken uit of is je betrokkenheid ver zoek? 

2. Ervaar je fysieke klachten?

Kamp je met maagkrampen, hoofdpijn, gespannen spieren en een slechte weerstand? Het kunnen allemaal symptomen van een dalend mentaal welzijn zijn veroorzaakt door jouw baan.

3. Heb je een kort lontje?

Wie zich ongelukkig voelt, merkt dat ook aan zijn gemoed. Ben je korter van stof tegen je collega’s, maar ook thuis tegen je partner en kinderen? Zeur je bovendien vaak over je werk tegen familie en vrienden?

4. Vertoef je niet graag bij je collega’s?

Een uitstapje met collega’s zou fijn moeten zijn. Voelt het eerder aan als een verplichting en kost het je energie? 

5. Geraak je niet uit bed?

Is de snoozeknop je partner in crime en sleur je jezelf elke werkdag uit bed? Als je weinig energie uit je job haalt, ben je vaker moe en heb je gewoon ook minder zin om op te staan voor een job waar je geen plezier uithaalt.

Wil jij weten hoe jij ervoor staat? Doe hier de gratis loopbaantest.

Bron: Jobat 04-08-22

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates