Die loopbaanbegeleidingsmethodieken, wat is dat nu juist?


We krijgen bij aanmeldingen vaak vragen over wat die loopbaanbegeleidingsmethodieken nu juist zijn en waarom wij ze zo belangrijk vinden. Vooreerst kan je alle methodieken moeilijk onder één noemer plaatsen, net omdat er zoveel variatie in zit. Vandaar hier even een verheldering. 

Veel methodieken die wij gebruiken zijn (psychotechnische) testen. We geven die altijd mee aan onze klanten als 'thuiswerk'. In de coaching uren kunnen we dan volop aan de slag met analyses en syntheses van de bevindingen. Op deze manier brengen we bij Diaspoor op de 'korte' tijd die een begeleiding inhoud toch zeer veel in kaart. Het is onmogelijk om hetzelfde aantal thema's te behandelen en het aantal inzichten kunnen niet bereikt worden als men te werk gaat met pure gesprekken. 

Methodieken die wij hanteren gaan natuurlijk over de typische Loopbaanvragen Wie ben ik, wat kan ik en Wat wil ik maar daarnaast hebben we een zeer uitgebreide bibliotheek aan methodieken over specifieke thema's zoals onder meer: perfectionisme, leiderschap, hoog-gevoeligheid, ondernemerschap, stress, timemanagement enz... 

Een andere grote meerwaarde van werken met deze testen vinden wij deze van de het kracht van het 'geschreven' woord. Zaken op papier geven zoveel meer helderheid en het is zoveel sterker om later even terug te bekijken als checklist als het neergepend staat. Daarom resulteert een begeleiding bij ons steeds in ons bekende Loopbaanfacettenboek, als het ware jouw paspoort voor de arbeidsmarkt. 

Naast deze testen werken loopbaanbegeleiders ook soms met spelvormen of ook met collages, tekenen (voor wie daar voor open staat). Sommige coaches nemen je mee in de natuur voor een diepgang in bijvoorbeeld een intakegesprek. 

Daarnaast zijn er natuurlijk de bijzondere coaching vormen die het hele proces ondersteunen zoals het Oplossingsgericht coachen,  het Waarderend coachen, de Glow methodiek en vele andere vormen die kunnen bijdragen tot zelfreflectie en duidelijke inzichten verwerven. 

Onze coaches passen de methodieken aan volgens jouw wensen en persoonlijkheid, want ja, iedereen is uniek en verdient een op maat gemaakte aanpak. 

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates