Sta jij in je krachtig genoeg op de arbeidsmarkt?
Vorige week was er het tweejaarlijks Forum voor Loopbaanbegeleiding. Een studiedag voor de gemandateerde centra voor VDAB waarop ook telkens de cijfers van de sector worden gedeeld. 
En wat is de stand van zaken nu? Op het ogenblik zijn er in Vlaanderen zo een 265 actieve loopbaancentra wat een vervijfvoudiging is sinds 2013. In totaal zijn er 3776 vestigingen waar men loopbaanbegeleiding kan volgen. Er zijn maar liefst 2398 loopbaanbegeleiders actief. 

Loopbaanbegeleiding is bijzonder effectief, dat tonen alle cijfers. Ook de klantentevredenheid scoort zeer hoog. Hoe komt het dan dat maar slechts 5 % van de bevolking deze begeleiding heeft opgenomen? Je loopbaan evalueren is immers een zeer verstandige keuze en is een noodzaak in deze complexe tijden. Veel werknemers of zelfstandigen zitten immers met vragen van allerlei aard.  

De grote misvatting blijft dat men loopbaanbegeleiding moet volgen als men een 'probleem' heeft en als men van job wil veranderen. Bedrijven bieden het ook vaak niet aan aan de medewerkers omdat ze schrik hebben dat hun werknemers het bedrijf zullen verlaten maar de cijfers spreken dat tegen. 

Uit cijfers (onderzoek Randstad) blijkt verder ook dat 28 % niet op de hoogte is van de dienst, 48 % geeft aan dat ze geen interesse hebben en bij 21 % is er wel interesse in een traject maar is men nog niet gestart. 

Wij geloven alvast dat een loopbaanbegeleidingstraject voor iedereen die actief is op de arbeidsmarkt zeer nuttig is. Wij bij Diaspoor zien het als een bewustwordingstraject die de personen veel sterker maakt. We geloven ook dat iedereen minstens een aantal zaken over zichzelf in kaart moet brengen wil hij of zij optimaal functioneren in de wel lange loopbaan die we allemaal moeten volbrengen.

Inzicht is immers kracht en preventie is zoveel positiever en effici├źnter dan probleemoplossing! 

Bij Diaspoor zijn er 65 loopbaancoaches aan de slag die zich allen engageren om topkwaliteit te leveren. Je kan bij ons terecht op meer dan 300 locaties. We zijn dus altijd nabij ;-)

Wij bieden iedereen een gratis kennismakingsgesprek. Aarzel dus niet om ons te contacteren. .

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates