Jongeren en vrouwen zwijgen nog te vaak, een tastbaar inclusitiviteitsbeleid dringt zich opSteeds meer bedrijven erkennen dat werknemersparticipatie van belang is op de werkvloer. Het loont zegt men omdat men zo het engagement behoorlijk kan verhogen.
Maar dat is zeker niet overal ingebed. Belgen worden al eens beschreven als de grote zwijgers als het er op aan komt om hun mening te delen. Bovendien tonen veel onderzoeken aan dat  het telewerk van tijdens de pandemie een negatieve impact zou hebben gehad op de actieve betrokkenheid. 

In 2012 stelde 73 % van bevraagde werknemers dat ze voldoende inspraak hadden in het beleid anno 2021 zou dat met liefst 21 % zijn gedaald. Daarnaast meld een groot aandeel van werknemers een verslechtering van de relatie met leidinggevenden en maar liefst 40 geeft aan dat er een verslechtering is van het sociale klimaat.

Daarenboven meld Next Generation Work dat er bovendien specifieke risicogroepen zijn voor inclusie. 
Jongeren en vrouwen zouden vooral vaak zwijgen vanuit onzekerheid om 'niet serieus genomen te worden'. Wat triest en dat anno 2022. Laten we daarom streven naar meer aandacht voor deze problematiek. Jong zijn of gender is immers niet bepalend voor een gezonde kritische blik!
iedereen heeft recht op een visie en stem!Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates