Impact van kanker op werk: voor jou én je naaste


Vandaag is het 4 februari, Wereldkankerdag, en wordt er wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker op het leven van de patiënt en iedereen in diens omgeving. Wat betekent dit op het vlak van werk?

Stap voor stap naar werk bij/na kanker: een goede voorbereiding is goud waard

Wanneer je kanker krijgt, is dit een ingrijpend proces in alle domeinen van je leven. Er gebeurt veel met je, een echte rollercoaster aan emoties. Je behandelingsproces en herstel vragen aandacht, tijd en ruimte. Werk verdwijnt geruime tijd naar de achtergrond.

Maar na verloop van tijd voel je je weer beter en komt je mogelijke terugkeer naar werk aan de horizon piepen. Hiermee klinken tot nu toe sluimerende vragen ook steeds luider. Hoe zal het zijn om mijn collega’s terug te zien? Hoe ga ik om met alle vragen die op me af komen? Zal ik dat wel aankunnen een volledige werkweek? De heen- en terugweg is al heel vermoeiend. Ben ik nog mee met al wat er intussen op de werkvloer gebeurd is? Wil ik nog wel terug naar dezelfde functie of werkplek want ik had ervoor al wat twijfels en mijn prioriteiten liggen nu anders…. Het is mogelijk dat zulke vragen en de onwetendheid over je terugkeer spanning en stress oproepen.

“Goed begonnen, is half gewonnen” is daarom zeker hier van toepassing. Een goede voorbereiding voor terugkeer naar je werk na langdurige afwezigheid is heel belangrijk. Zodat je duidelijk, verbindend en met zelfvertrouwen kan communiceren met je werkgever en je collega’s over o.a. je werkwensen en -noden.

Tijdens je behandelingsproces werd je goed begeleid, wel, deze belangrijke stap hoef je ook niet alleen te zetten. Zo kan ik als loopbaancoach, samen met jou bekijken wat je nu echt wil, waar je tegenaan loopt, hoe je ermee kunt omgaan en wat je nodig hebt om je terugkeer vlot te laten verlopen. Stap voor stap.

Je naaste heeft kanker: hoe krijg je alles gecombineerd zonder jezelf te verliezen?

Tot slot, denken we op deze dag zeker ook aan jou, naaste van de persoon die kanker heeft. Ook voor jou is er een impact op je leven en je werk. Naast je privé-werkbalans komt er het aspect zorg nog bovenop samen met alle emoties. Al deze bordjes hoog houden in deze heftige periode, vergt eveneens veel van jou. Ook jou kan ik tijdens een loopbaantraject tools aanbieden waar je baat bij hebt.

Ik vind dit wel interessant, hoe kan ik nu concreet verder?

Wil je graag meer info over hoe ik je kan begeleiden, contacteer me dan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (30’), telefonisch of online.

Je kan me bereiken via valerie@diaspoor.be of op het nummer 0479/54 49 47.

Coaching kan face-to-face of online of in een mix van beide.

Valerie Zelck

Loopbaancoach Diaspoor Werk Met Zin             Coach bij kanker 

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates