PERFECTIONISME


Vind jij het ook moeilijk om nee te zeggen, kan je moeilijk om met conflicten of vind je het spannend om jouw verwachtingen naar anderen uit te spreken, zorg je graag en veel voor anderen maar ben je niet goed in het vragen van hulp, hou je de touwtjes graag zelf in handen zodat je zeker bent dat de zaken goed worden uitgevoerd en ben je daarbij streng voor jezelf en vaak (te) mild voor anderen en worstel je vaak met een stemmetje in je hoofd dat zegt dat het niet goed genoeg is, dan is de kans groot dat in jouw onbewust een perfectionist is gehuisvest.

Perfectionisme is een deelaspect van jouw persoonlijkheid. Zie het als een ventje, een figuur, een monster, … dat in jouw onbewuste de touwtjes in handen heeft en van daaruit jouw denken, voelen en doen stuurt. En daar wringt net het schoentje want doordat de perfectionist in jouw onbewuste leeft en van daaruit jouw gedachten en gedragingen stuurt heb jij geen keuze. 

Je voert een dagelijkse strijd met de perfectionist die je nooit kan winnen. Het is een uitputtend gevecht dat leidt tot stress, verlies van energie en verlies van werk- en levensgeluk.

De perfectionist bepaalt jouw denken en doen en doet dit op zo een dwingende manier dat je niet langer denkt en handelt vanuit jouw krachten maar vanuit jouw valkuilen of beperkingen. En dat is jammer, heel jammer. Want zeg nu zelf: ja zeggen, zorgen voor anderen, het eerst zelf willen proberen of uitzoeken, verantwoordelijkheid nemen, loyaal zijn, kwaliteit willen afleveren, plannen en structureren, mild zijn voor anderen, … het zijn toch één voor één positieve kenmerken van je persoonlijkheid. 

Wil jij terug in je kracht staan en werken en leven vanuit je kerncompetenties en talenten en wil jij zoeken naar mildere stemmen in jezelf die je naast je perfectionist kan huisvesten dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou.

In een traject loopbaanbegeleiding brengen we samen jouw persoonlijkheid in kaart. We maken je bewust van je eigen noden en behoeften zodat je meer rekening kan houden met jezelf. We zetten je terug in je kracht door op zoek te gaan naar jouw kerncompetenties en talenten. 
We komen tot acceptatie van onze perfectionist maar maken ook ruimte voor andere stemmen die meer speels, onschuldig, vrij, intuïtief, niet-oordelend, milder, vrijer, ... klinken. Door deze stemmen naast de perfectionist te plaatsen krijg jij terug keuze.

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates