Ook teveel stress op het werk?
Ook teveel stress op het werk?

Teveel werk, te weinig werk, werk dat onder je capaciteiten ligt.. Collega’s waarmee het moeilijk communiceren is.. Allemaal pijnpunten die er met de coronacrisis niet beter op geworden zijn
Wanneer je werkomstandigheden meer van je eisen dan wat je aankan, kan je spreken van werk gerelateerde stress. Met jouw persoonlijkheid is niets aan de hand, je voelt je gewoon slecht omdat je werkomgeving of inhoud niet in balans is.

De redenen kunnen onder andere zijn : buitensporige werk- en tijdsdruk, miscommunicatie, foute of te beperkte interne communicatie, tegenstrijdige opdrachten, slecht begeleide veranderingen...

Als dit blijft aanslepen, kan je bootje afstevenen op een of burn-out of bore-out en in het slechtste geval ook depressie veroorzaken. Dit is voor jezelf en je familie een droevige situatie en uiteraard ook voor het bedrijf nadelig.

Werkgevers hebben er alle belang bij om te investeren in werkbaar werk. Het welzijn van de werknemer is de draagbalk van een duurzame onderneming en de poort naar productiviteit en continuïteit.

Wat kan je hier nu zelf aan doen?

Zelfredzaamheid ontwikkelen. Zelf stress en de redenen hiervoor herkennen, is de eerste stap naar verbetering. De volgende stap is hiervoor professionele hulp in te roepen. Je kan immers leren om jouw work-life-balance in evenwicht brengen, jouw job anders te bekijken, tools aanleren om beter met de omstandigheden te leren omgaan. Zo ontdek je hoe je de wereld en je job anders kan bekijken.

Ben je klaar om er aan te beginnen?

Kom naar onze workshop Stress op het Werk. De sessies worden georganiseerd in heel Vlaanderen, dus zeker ook in jouw regio. We geven je inzicht in de problematiek, mogelijke oplossingen en de aanzet naar een nieuw begin.

Diaspoor toert in heel Vlaanderen, van september tot oktober, met workshops. Jobcrafting, Efficiënt telewerken, Stress op het werk en Verbindende communicatie op het werk. 

Naast deze toer, kunnen bedrijven deze workshops ook in house boeken. Zeker de moeite waard!

Wil je graag meer informatie? Contacteer ons via nicole@diaspoor.be of vraag vrijblijvend  telefonisch meer informatie op bij Nicole Cox op 0487 53 46 29
Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates