Ook last met knopen doorhakken?Vind jij het ok zo moeilijk om knopen door te hakken, beslissingen te nemen? Zo moeilijk dat je er niet uit komt en alsmaar in cirkeltjes blijft ronddraaien? Je wikt en weegt de voor- en nadelen af, projecteert mogelijke uitkomsten, gaat peilen naar wat anderen er van vinden en toch kom je niet tot een besluit. Herkenbaar? Maar hoe komt dat da toch? Er hoeft maar een hele kleine negatieve gedachte op te poppen, of er wordt een opmerking gemaakt over iets waar je niet aan gedacht hebt en …..je bent weer terug bij af. In deze molen zitten veel klanten met loopbaanvragen. De besluitloosheid is vermoeiend, frustrerend en verwarrend en het houd je bovendien ook tegen in je groei en acties.

Maar wat is er dan aan de hand? Je bent op zoek naar jouw doel, maar kan het niet vinden. Dat kan velerlei oorzaken hebben. Als verwarring toeslaat gaan veel mensen over-analyseren, sommigen zoeken te veel informatie, wat voor een nog grotere onzekerheid zorgt. Anderen zoeken helemaal niet naar voldoende informatie en krijgen dus niet voldoende gegevens om op een verantwoorde manier een beslissing te kunnen maken. Dat alles brengt je natuurlijk niet dichter bij de oplossing. Je blijft in de war want je hebt geen duidelijk doel. Zolang jij niet weet wat echt belangrijk voor je is zal de verwarring blijven…het lost helaas niet zomaar op als sneeuw voor de zon.

Ik denk dat dit net het één van de kerntaken is van een coach. Namelijk om je in die zoektocht bij te staan. Helpen bij het filteren van té veel informatie of  je net aanzetten om dieper te graven. Pas als je opties helemaal kan wegvinken zal het helderder worden en zal je doel zich duidelijker aftekenen.

Maar let op, het is een groot misverstand is dat een doel altijd spectaculair moet zijn, zoals bijvoorbeeld veranderen van afdeling of werkgever. Vaak ligt het al in kleine stappen, dichter bij je in je doel komen geeft ook al veel positieve energie en dat kan je best gebruiken.

In onzekere tijden ondernemen we weinig actie, daar staan de persberichten vol van. Maar het is net nu dat je met jouw onderzoek moet starten. Het onderzoek starten betekent ook niet dat je de uitkomst van je zoektocht onmiddellijk moet gaan toepassen. Soms moet ook een doel groeien. De ene heeft er meer tijd voor nodig dan de anderen. Maar als je er klaar voor en je doel in daden wil omzetten dan heb je tenminste het  traject al doorlopen. Na een grondig onderzoek sta je ook veel sterker achter je uiteindelijke beslissing. 

Ik nodig jou uit om aan de slag te gaan. Vind je doel, dan ben je al een heel eind op weg naar de oplossing. 

Veel succes, 

Sandra Bonny

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates