Iest ouder en op zoek naar een job?
Never give up

Al iets ouder en een nieuwe job nodig? Laat ons positief blijven, ik hou niet van labels zoals 50+. Elke leeftijd heeft zijn voordelen.

Laat je niet beïnvloeden door mensen die de neiging hebben om alles in categoriën op te delen. Je bent wie je bent en leeftijd heeft daar geen vat op.

Een job zoeken op een latere leeftijd. Niet gemakkelijk, daar ben ik het mee eens. Maar, het lukt. Hoe doe je dat? Ga jezelf eens analyseren. En maak niet dezelfde fout als de anderen, geen vakjes. Kijk buiten je grenzen. Wat heb je tot nu toe allemaal gedaan, waar ben je goed in.

Want leeftijd brengt iets heerlijks mee : ervaring!

Het is lang geleden, maar de hit van Jean Gabin, sprak boekdelen. ‘je sais, je sais, maintenant je sais, ...’ Waarbij dan de conclusie was : ‘on sais jamais...’. Ga niet in een hoekje zitten, want er zijn nieuwe horizonten. Zorg eerst en vooral dat je jezelf kent, en je mogelijkheden kent. Al eens aan loopbaanbegeleiding gedacht? Want daar kan een goede coach je perfect bij helpen. Je zal ontdekken dat je gesloten dozen hebt, dozen die mogelijk jarenlang niet open geweest zijn. En daar zitten verrassingen in, die je profiel wel eens in een heel ander licht kunnen zetten. Je gaat met wide angle kijken en opportuniteiten zien. Je hebt een ‘levensdatabank’ in je hoofd, en die moet je gebruiken.

Een paar dagen geleden zag ik Antony Hopkins in een zelf opgenomen video op tiktok. Dat was power. ‘Never give up. Believe, believe, believe. Whatever you want to do, believe it. That is power, that is sheer power. And it will happen!’ 

Nicole Cox 

Interesse in een power loopbaanbegeleiding? www.diaspoor.be

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates