Het mag ook eens positief nieuws zijn. De arbeidsmarkt trekt aan en het gemiddelde loon stijgt.


De voorbije 12 maand werden er bij VDAB slechts 262.119 vacatures gemeld. Dat is maar liefst 4,4 procent minder dan het jaar ervoor.

Uit recente cijfers blijkt duidelijk dat de arbeidsmarkt gelukkig weer aanzwengelt. Dat blijkt onder meer uit het aantal vacatures die zijn uitgeschreven. De Vlaamse bemiddelingsdienst noteerde in april maar liefst 27138 vacatures. Dat is een stijging van 124 procent tegenover april 2020.

 Dat de werkzoekendencijfers blijven dalen, is zeker en vast een goed signaal. We moeten er echter wel er wel rekening mee houden dat er nog steeds veel tijdelijk werklozen zijn en er nog heel wat steunmaatregelen van kracht zijn, waardoor de totale impact op de cijfers nog niet zichtbaar is.

Maar laat ons hoopvol blijven want hieruit kunnen we echt wel een positief signaal zien. Onze bedrijven krijgen opnieuw vertrouwen en werken aan een herstel. 

Een ander positief gegeven is dat de gemiddelde maandlonen tegenover het vorige jaar nu op 3785 euro ligt, wat 373 euro meer is dan het vorige jaar. Helaas profiteert natuurlijk niet iedereen in dezelfde mate van deze verhoging.
Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates