Geen titel                                    


Een studie uitgevoerd door kredietverzekeraar Atradius verwacht 12.775 Belgische faillissementen in 2021, een stijging van 61 procent ten opzichte van 2020. Waar het aantal In 2020 daalde het aantal faillissementen nog met een derde daalde. Ook op het ogenblik blijven de cijfers nog onder controle.

Maar men weet ook dat deze ‘daling’ een gevolg was van de vele maatregelen die de overheid nam om de impact van de crisis in de hand te houden. Door de vele steunmaatregelen slaagden er immers veel bedrijven in om de eerste lockdowns te overleven.

Maar deze steunmaatregelen kunnen en zullen natuurlijk niet blijvend gehandhaafd worden. Hierdoor stevenen we af op een waar bloedbad aan faillissementen eens ze worden afgebouwd. Er wordt verwacht dat er een rem op komt in het laatste deel van dit jaar, eens de meeste inwoners gevaccineerd zullen zijn.

Men schat dat er eind 2021 12.775 bedrijven failliet verklaard zullen zijn, een stijging van 61% en meteen de grootste toename in de laatste 20 jaar.

De grootste impact verwacht men natuurlijk in de sectoren die het zwaarst getroffen werden door Corona. Daarnaast zullen ook vele bedrijven die al met weinig reserves werkten ook het loodje moeten leggen. Velen hebben immers ook zware investeringen moeten doen door Corona. Deze zijn niet steeds rendabel geweest. Veel bedrijven werken ook nog steeds niet op volle capaciteit, waardoor ze financieel niet sterker worden maar de middelen eerder blijven slinken.

Blijft er nog de vraag of de afbouw van de steunmaatregelen stelselmatig zal gebeuren of men zal opteren om de knop plots dicht te draaien.

Wij hopen alvast dat er incentives zullen blijven opgezet worden om de bedrijven verder te ondersteunen. Want bij vele faillissementen horen er natuurlijk ook veel ontslagen. 

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates