Zelfaanvaarding op weg naar verandering door Anoda Mbuku Kasi

 


Wat staat er ons in de weg om te veranderen, om positieve keuzes te maken?  Het zijn vaak angst, onzekerheid en een negatief zelfbeeld, versterkt door negatieve gedachten die onze grootste belemmering vormen.

De laatste tijd begeleid ik mensen in hun loopbaan die kampen met deze problemen.  De angst om te durven dromen en de angst om te hopen naar iets beters. Wat veroorzaakt deze angsten en hoe houden we deze angsten in stand?

Angsten kunnen van oorsprong dateren van de kindertijd en versterkt worden door negatieve werkervaringen.  Hierdoor verliezen we ons zelfvertrouwen en twijfelen we aan onze competenties.  Wanneer dit gebeurt, denken we vaak ‘niet goed genoeg’ te zijn. We geraken in een vicieuze cirkel want onze negatieve gedachten beïnvloeden ook onze gevoelens en dan hebben we minder zin om iets te ondernemen.

Het goed nieuws is, dat je negatieve gedachten kunt veranderen. Jouw gedachten zijn niet de werkelijkheid. Jij kan controle hebben over jouw gedachten en deze beïnvloeden.  Tijdens de loopbaanbegeleiding nemen we testen af waar je een eerlijk en objectief antwoord krijgt op jouw vragen.  In de coachinggesprekken verdiepen we ons verder in wat de resultaten als indicatie hebben aangegeven.

Doorheen het Diaspoor traject leer je jezelf beter kennen in alle facetten en krijg je helderheid over wat dat betekent voor de keuzes die je gaat maken.  Welke persoonlijkheidskenmerken of karaktereigenschap geef je welke ruimte of welke rol? Welke eigenschap is een meerwaarde en hoe kan je deze nog meer inzetten?

Tijdens de loopbaanbegeleiding help ik je eigenlijk niet zozeer om een keuze te maken, maar om tot zelfaanvaarding te komen. Je ontdekt dat jouw valkuilen geen valkuilen hoeven te zijn. Ik leer je om je valkuilen positief in te zetten en hieruit te leren.  Zelfkennis en zelfaanvaarding wordt jouw stap naar verandering.  Wil je weten welke impact zelfaanvaarding heeft op je loopbaan, neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek en laten we samen dit traject doorlopen.


Anoda Mbuku Kasi

Psycholoog

Loopbaanbegeleider Diaspoor

anoda@diaspoor.be

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates