Kiezen in NIET verliezen door Berit Bel


Kiezen is NIET verliezen!!

We horen het sinds onze kinderjaren, deze algemeen ingeburgerde uitspraak: ‘Kiezen is verliezen’. Maar in mijn eigen ondervinding, zorgt dit citaat voor meer kwelling en achteruitgang dan inzicht en groei.

We leven in een tijd van schijnbaar oneindige keuzevrijheid in ons dagelijks leven en in onze job!! Soms lijkt het of iedereen om je heen zich feilloos kan navigeren door deze keuze-jungle. Iedereen behalve jij! Al die vrijheid aan keuzes verlamt je en je voelt je alleen verantwoordelijk om steeds die éne juiste beslissing te nemen! Je ervaart keuzestress en hebt een ongelofelijke angst om fout te kiezen. Wel zo heb ik mij in het verleden ook vaak gevoeld. Ronduit bang met een verlammende angst om toch maar die juiste keuze te maken!!! Want kiezen is toch verliezen, niet?!

NEEN NIET JUIST, in mijn ervaring toch niet! Ik heb geleerd, met vallen en opstaan, dat niet kiezen juist verliezen is. Want hoe langer ik rondjes bleef draaien in mijn eigen hoofd, hoe slechter ik me voelde. Hoe meer ik aan mezelf begon te twijfelen en hoe onzekerder ik werd. Het ‘niet kiezen’ trok alle energie uit me waardoor ik soms prikkelbaar werd.

Het was bevrijdend toen ik die belemmerende-uitspraak-kiezen-is-verliezen losliet en ze verving door ‘Kiezen is rust, richting, vooruitgang’! De verstikkende jungle maakte plaats voor weidse mogelijkheden. Opeens kreeg ik terug zuurstof en klaarde mijn hoofd op. Het gepieker maakte plaats voor acties. Geen grootse zaken maar kleine stapjes voorwaarts in de richting die ik op dat moment voor mezelf had gekozen!! Ja, inderdaad, de richting (lees: keuze) van dat moment want al die andere mogelijkheden zijn er nog steeds. En misschien gebruik ik ze nog wel eens op één of ander moment in mijn leven of loopbaan. Maar nu laat ik ze bewust even voor wat ze zijn.

Natuurlijk, loopt ook voor mij het niet elke dag van een leien dakje. Maar nu besef ik dat het vallen en opstaan nodig is. Keuzes verlammen me niet meer! Want tijdens het vallen (lees; de zo gevreesde foute keuze maken), leer je.

Herken je jezelf, maar kom je alleen geen stap verder? Dan kan een coachingstraject je een duwtje in de rug geven. Je leert je jezelf immers beter te kennen tijdens het traject. Zo kan je makkelijker authentieke keuzes maken, dus keuzes die op dat moment in je leven het best bij je passen. Je zal merken dat je zelfvertrouwen groeit en dat je door je leven en/of je loopbaan richting te geven meer energie en rust vindt.

Bel of mail gerust om te kijken welk coachingstraject het beste bij je past.

Warme groet,

Berit

berit@diaspoor.be

0487558535Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates