Werknemer, ondernemer of werkloos zijn is complexer dan ooit. Mensen kampen met onzekerheid, teleurstelling, frustratie, stress, niet kunnen bijbenen met de digitalisering, last met thuiswerk en zo meer. Bovendien denkt men soms dat het nog moeilijker is om een geschikte job te vinden. Voor alle mogelijke diverse professionele kwesties, bieden wij professionele ondersteuning. Als loopbaanbegeleiders bieden wij een luisterend oor en een gepast traject. Daarin gebruiken we een breed gamma aan tools om vanuit fundamentele inzichten, oplossingen en mogelijkheden te verkennen. Door jezelf volledig in kaart te brengen, weet je veel beter wat je wil in het professioneel leven, zodat je gericht veranderingen kan aanbrengen of binnen de arbeidsmarkt kan gaan zoeken.
Onze trajecten zijn een stevig kader, die de ruimte geeft voor de meest gepaste invulling in functie van jouw vraag:
Een goede start op de arbeidsmarkt met een groter inzicht in jouw wensen en mogelijkheden.
De thema’s binnen loopbaanbegeleiding kunnen enorm uiteenlopen: herontdekken wat je graag doet en wat je motiveert, meer toekomstopties vinden en verkennen, obstakels tackelen (bvb conflict, onzekerheid, stress, …), vooruitzichten voor jezelf creëren, een betere werk-privé balans bekomen, groei en uitdaging vinden, beter omgaan met je tijd, … Het is steeds een individueel proces in functie van jouw doelen, waarin jij centraal staat.
We werken met een combinatie van coaching gesprekken en een rijk gamma aan methodieken die je meekrijgt om thuis op eigen ritme in te vullen. Op deze manier kunnen we op korte tijd zeer veel in kaart brengen. Het is een beproefde methode, waar we sinds 2009 uitstekende ervaring mee hebben. Je inzichten bundel je in een persoonlijk Loopbaanfacettenboekje. Je kan dat zien als een soort persoonlijk professioneel paspoort over hoe je in het werkend leven staat.
Denk je baat te hebben bij loopbaanbegeleiding?
Doe de test en krijg onmiddellijk het resultaat in je mailbox.
Diaspoor Werk Met Zin staat voor oplossingen in de realiteit haalbaar zijn en begeleidingen die leiden tot concrete acties. We zijn we ook steeds op de hoogte van de courante opleidingsmogelijkheden, de arbeidsmarkt tendensen en de arbeidswetgeving. Zoek hier je loopbaanbegeleider.
Je kan bij ons als gemandateerd centrum terecht met de loopbaancheque om je loopbaanbegeleiding te betalen. Maar ook voor wie geen recht heeft op deze steun, hebben we interessante formules.
Wie recht heeft op loopbaancheques, kan rekenen op de Vlaamse overheid om de kosten van loopbaanbegeleiding voor het grootste deel te dekken. Je betaalt slechts 40 euro per cheque, de overheid vult 510 euro aan. Je hebt recht op een cheque van 4 uur en één van 3 uur om de zes jaar. Daarmee kan je bij het individuele begeleidingstraject van 7 uur doorlopen voor €80.
De 4 voorwaarden
Loopbaancheques bestellen
Het programma combineert groepssessies en individuele coaching gesprekken. Het start met een individuele sessie met de loopbaanbegeleider van jouw voorkeur. Deze bekijkt samen met jou je situatie, waar je tegenaan loopt, waarbij je ondersteuning wil, wat je als resultaat van de begeleiding wil bereiken,… Ter voorbereiding van de workshops krijg je inzichtgevende vragenlijsten mee.
In de workshops is het erg verrijkend om met verschillende mensen samen te ontdekken wat ieders unieke eigenschappen zijn. De workshops worden opgevolgd door individuele gesprekken. Hierin verdiepen en verbreden we de inzichten en is meer ruimte voor gevoelige thema’s.
In het synthesegesprek wordt het traject afgerond door de inzichten om te zetten in concrete en realistische acties. Je bent gelanceerd met een persoonlijk actieplan.
Jouw investering is 295 euro. De minimum groepsgrootte is 10 personen.
Het groepstraject loopbaanbegeleiding bestaat uit 3 workshops van 1,5 uur. Je krijgt telkens vooraf vragenlijsten mee ter voorbereiding. In de workshops ontdek je dan samen met de andere deelnemers wat de resultaten aangeven en wat voor jou werkelijk van belang is, wat jouw drijfveren zijn, in wat voor omgeving en team je talenten aangesproken worden, ... Je neemt je huidige (of laatste) job grondig onder de loep om er waardevolle lessen uit te trekken.
In de laatste workshop is er tevens een informatief luik voorzien rond herscholen en ondernemer worden. Met al je info en inzichten, stel je in deze slotworkshop je persoonlijk Actieplan op, dat je inzichten in de praktijk helpt realiseren.
Jouw investering is 120 euro. De minimum groepsgrootte is 10 personen.
Geen recht op loopbaancheque? Je kan bij ons individuele loopbaanbegeleiding volgen aan het speciaal tarief van 80 euro per uur. Bekijk hiervoor ook ons Bright Future Traject.
BRIGHT FUTURE TRAJECT
Het kan dat je ook nog geen recht hebt op de Loopbaancheque. Voor jou hebben we een bijzonder traject ontworpen.
Het ligt ons nauw aan het hart dat jongeren een goeie start moeten hebben op de arbeidsmarkt. Proactief werken is immers veel efficiënter en positiever dan te begeleiden bij problemen. De arbeidsmarkt is complex, niemand is er deftig op voorbereid en slechts weinigen weten waar ze echt naartoe willen en wat ze nodig hebben om gelukkig te zijn in hun job eens de studies zijn afgerond.
In dit traject begeleiden we je naar een veel groter inzicht in jouw wensen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.
Als voorbereiding sturen we jou een uitgebreid digitaal intakeformulier; Hier peilen we naar al jouw vragen en bedenkingen die aan bod kunnen komen in het traject.
Op basis van jouw antwoorden stellen we voor jou een persoonlijk assessment pakket samen. De methodieken bereid je voor en de resultaten worden met jouw coach gedeeld.
In 2 online workshops van telkens 1 uur wordt je ingeleid in enkele theorieën achter de methodieken. Zo ben je in staat de interacties en begrippen goed te kunnen plaatsen en weet je deze informatie om te zetten naar praktische handelingen.
Op het einde van het traject heb je een persoonlijk Loopbaanfacettenboekje waarin je de belangrijkste zaken die je over jezelf hebt ontdekt kan nalezen en gebruiken om toe te passen op de werkvloer.
Het oersysteem is vaak onze redding bij acuut gevaar, maar dit mechanisme is ook actief als we lijden aan langdurige stress, angsten en emotionele conflicten. Er is onvoldoende psychisch en lichamelijk herstel waardoor men uitgeput raakt.
Concentratiestoornissen, hartkloppingen, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, depressies, darmklachten, opgejaagdheid, moeheid, lage weerstand, een onbehaaglijk gevoel, prikkelbaarheid, sterk emotioneel zijn, burn-out, enz. kunnen hiervan de gevolgen zijn.
Vooreerst gaan we via diverse wetenschappelijk onderbouwde methodieken na hoe het op het ogenblik staat met jouw stressniveau en op welke vlakken het zich manifesteert.
Chronische stress heeft immers zeer veel nadelige gevolgen en dat zowel op emotioneel, fysiek en relationeel vlak. Het ontaardt helaas ook vaak in burn-out of depressie. Waarom is dat zo? Uit vele wetenschappelijke studies is gebleken dat je lichaam bij chronische stress te veel ‘slechte stoffen’ aanmaakt. Deze zorgen er op hun beurt voor dat je functioneren danig wordt aangetast maar zorgt er voor dat er ook allerhande processen op gang komen die je minder weerbaar maken tegen bepaalde ziektes.
Een goede stress coach kan je deze processen leren (her)kennen zodat je op zijn minst begrijpt wat er in je lichaam om gaat. Hij of zij kan je daardoor preventief helpen bij langdurige stress. Zo voorkom je misschien dat je tot een burn-out komt. Maar hij of zij kan je ook helpen na je herstel van burn-out en dat door je de inzichten te geven in de werking van het mechanisme. Daarna kan er gewerkt worden aan een actieplan dat er voor zal zorgen dat je de stress beter kan beheersen. Daarnaast leert een coach je ook methodieken om preventief anders met de stress om te gaan maar ook om stressreflexen en gedachten te onderdrukken als ze de kop op steekt. Dat kan gaan van relaxatieoefeningen, ademhalingsoefeningen tot het aanreiken meditatieve tools en relaxatiemethodieken tot het beheersen en omkeren van ineffectieve gedachten.
De Diaspoor stress en burn-out coaches staan voor je paraat:
Vaak krijgen we als loopbaanprofessionals mensen over de vloer die ons aangeven dat ze het jammer vinden dat ze destijds geen grondige doorlichting hebben gemaakt van de wensen die ze hebben of van wat ze als persoon nodig hebben, voor ze de keuze voor een studierichting hebben gemaakt. Op deze jonge leeftijd worden je keuzes door allerlei factoren beïnvloed. Vaak kiest men voor richtingen die aansluiten bij vakken waar men goed op scoorde in het middelbaar. Anderen worden gemotiveerd door een kennis of familielid die uiterst tevreden is over zijn of haar job. Maar of de studie en de job in de praktijk bij je passen en je motiveren, dat wordt vaak niet bekeken.
Verkeerde keuzes hebben bovendien een hoge tol. Niet alleen kost een verloren studiejaar veel geld, ook studiepunten zijn beperkt en het verlies van motivatie (tijdens de studies of tijdens je loopbaan) is een zware persoonlijke kost.
In onze studiekeuzebegeleiding, zoeken we naar een match tussen je persoonlijke interesses en voorkeuren, het passende leersysteem en een werkrealiteit, die bij je past. We onderzoeken je twijfels en focussen op het positieve, namelijk de vele mogelijkheden die er zijn.
Een motiverende leeromgeving
Een goede studiekeuze begint met de keuze over welke leeromgeving het best aansluit bij jouw persoonlijkheid en voorkeuren. Tegenwoordig zijn er immers ontzettend veel verschillende wegen om een beroep aan te leren. Wist je dat je kan opteren voor een opleiding binnen een bedrijf? Of zit je vol twijfels over de keuze tussen een hogeschool of universiteit? Je slaagkans hangt voor een groot deel af of de keuze van de onderwijsinstelling goed is gemaakt. Het systeem moet immers bij je passen en je motiveren.
Het werk in de praktijk
Het is niet zo gemakkelijk om de werkomstandigheden op het terrein in te schatten in de fase van de studiekeuze. Het is daarom uiterst nuttig om voor je keuze te verhelderen waar je sterktes en zwaktes liggen, wat je energie geeft en wat bij jou energie vreet, wat belangrijke waarden zijn voor jou, welke wensen je hebt op het vlak van levensstijl en welke werkomstandigheden je aanspreken en welke niet. Ook jouw persoonlijkheid speelt een belangrijke rol. We gaan aan de slag met je aangenomen veronderstellingen en visies, zodat je je degelijk kan informeren over je opties.
Een traject bij een loopbaanprofessional biedt tevens antwoorden op praktische vragen zoals: is er veel vraag naar dergelijke profielen, wat zijn de voor-en de nadelen van deze specifieke job, hoe zit het met de verdiensten. Daarnaast kan het een belangrijke afweging zijn of je later het liefst in loondienst zou werken, of je eerder droomt van een eigen zaak, of wil je liever verschillende statuten of zelfs jobs combineren.
Je ziet, heel wat redenen om de koe bij de horens te vatten.
Veel voorkomende studiekeuzevragen
Klinkt één of meer van deze vragen herkenbaar?
Onze begeleidingstrajecten worden ingericht om antwoord te bieden op jouw unieke vragen. In een eerste gesprek kijken we altijd waar je nu staat en wat jouw vragen zijn. Op basis daarvan stippelen we een traject uit op jouw maat. Er zijn daarbij de volgende opties:
Groepstraject 3 uur
Hier gaan we samen aan de slag bij het maken van een studiekeuze. We gaan samen op zoek naar je typische kenmerken, voorkeuzen, waarden en welke beroepen daarbij kunnen aansluiten. We bekijken je studieverleden en hoe je je verder wilt ontwikkelen? We staan ook stil bij hoe je de invulling van je beroep ziet en of dit realistisch is.
In groep, onder begeleiding van een studiekeuzebegeleider zoeken we een antwoord op deze vragen. We stimuleren je om je een beeld te vormen van de job die jij wil uitoefenen. Het maakt de studierichting duidelijker en concreter.
Het groepstraject bieden we aan voor 45 euro. Je kan aansluitend een individuele begeleidingssessie reserveren aan 80 euro per uur.
Individueel (eventueel online) traject van 3 uur
Je hebt al een goed idee van je studiekeuze, maar je wil met een professional aftoetsen of de keuze goed zit. Vragen waarnaar we peilen zijn: zijn jouw verwachtingen van de studies en de job realistisch, zal het bij je passen, zal je gemotiveerd blijven.
Thema’s: Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik en is dit realistisch haalbaar?
Stappen
1) Intake (live per video bellen). Duurtijd 1 uur minimum.
2) Je krijgt verschillende testmethodieken mee of opgestuurd die je moet invullen. Het gaat om een op maat van jouw vragen geselecteerde tools van psychotechnische methodieken, meerkeuzevragen, voorkeurlijsten enz…
3) Twee uur intensieve individuele (eventueel online) coaching waarin je samen met jouw begeleider de analyse van de methodieken maakt die resulteren in een betere bewustwording en die getoetst zijn aan de actuele arbeidsmarkt. Het is immers van zeer groot belang dat het totaalplaatje klopt!
Dit gebalde traject bieden we aan voor 240 euro.
Geen idee waar je moet beginnen of welke richting bij je past? Dan is een volledig studiekeuzetraject met 5 uur begeleiding geknipt voor jou. Thema's: Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik?
Stappen
1) We starten dit traject met een grondige intake (eventueel online) van minstens 1 uur. Dit kan met jou alleen of in samenspraak met jou en jouw ouders.
2) Je krijgt een reeks methodieken mee of opgestuurd waarin we peilen naar onder meer naar jouw werkwaarden, voorkeuren, beperkingen, valkuilen, eigenschappen en leerstijl. Daarnaast krijg je ook een reeks methodieken die sterk aansluiten bij jouw persoonlijke situatie of vragen. Dat kan gaan over perfectionisme, faalangst, time management, stress enz...
3) In dit pakket bieden we je vier uur individuele (eventueel online) coaching gesprekken. Hierin maak jij samen met de begeleider een analyse van de resultaten van de methodieken. Daarnaast wordt de haalbaarheid van je keuzes of opties samen met een loopbaanprofessional getoetst aan de haalbaarheid en dat op vlak van verschillende vlakken (Moeilijkheidsgraad, motivatie, arbeidsmarkt, aanbod opleidingen.....) Het is immers van zeer groot belang dat het totaalplaatje klopt.
Dit uitgebreide traject bieden we aan voor 400 euro.
Leer onze studiekeuzebegeleiders kennen:
Diaspoor Werk Met Zin ondersteunt individuen en bedrijven om werken met zin in de praktijk te brengen. We staan voor een realistische kijk en een menselijke aanpak in al onze diensten. We geven loopbaanbegeleiding, outplacement, bedrijfstrajecten op maat, trainingen, workshops en HR consulting om de veerkracht van medewerkers en de slagkracht van organisaties te versterken.
Bij Diaspoor kan je rekenen op een grondige methodische aanpak, gebracht door uiterst gepassioneerde coaches en trainers met diverse expertises.
We geven begeleidingen en trainingen in heel Vlaanderen en Brussel.
Ondernemingsnummer:
0500 359 454 / 0732 580 523
Rekeningnr. (ING): BE69 3631 9068 6478
We geven trainingen en begeleidingen doorheen heel Vlaanderen en Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies. Deze dienen louter om statistieken op te volgen via Google Analytics en
gebruiksinstellingen te onthouden.