The circle of life : twee coaching verhalenAlweer vier maanden geleden kwam ze voor de eerste keer. Ze werkt al tien jaar als schoonmaakster met dienstencheques. School opgegeven omwille van huwelijk en kindjes. Geen diploma, wel gelukkig in persoonlijk leven en de job. Maar de droom komt weer boven. Haar droom was ouderen helpen. Ze wil naar de bejaardenzorg.

Zou dat nu wel kunnen? Het zelfvertrouwen is laag, ze is bang dat ze niet assertief genoeg is. En kan ze zich nog wel aanpassen aan een nieuwe opleiding. En hoe gaat het financieel dan. Een jaar terug studeren is leuk, maar de rekeningen moeten ook betaald worden.

Veel vragen en de zoektocht begint. Dit teruggetrokken, introverte persoontje start haar loopbaanbegeleiding, vol goede moed. De administratieve zoektocht was moeilijk genoeg, maar op de valreep vonden we de juiste oplossing. Een opleiding met stage, en betaald. Op persoonlijk vlak zag je haar groeien. Inzicht in zichzelf, het is een pleaser en dat zal ze blijven. Maar ze is nu een pleaser met grenzen. Ze heeft haar grenzen afgebakend, haar zelfvertrouwen laten groeien, ze is nu assertief genoeg om te weten wat en hoeveel ze kan geven en waar het stopt. Ze heeft ontdekt dat ze grote talenten heeft en hoe ze die kan inzetten. En ze heeft geleerd hoe haar batterijen op tijd weer op te laden. Een dame met doelstellingen, veerkracht, opengebloeid, een nieuw begin.


En dan komt de volgende coachee langs. Hoog opgeleid, momenteel haar Doctoraat aan het afwerken. Aan het werk in academische kringen. De druk ligt hoog, door entourage en familie. Ze kan het, maar het ligt haar niet echt. Ze heeft een idee. Ze wil een Doela worden. Weet ik wat een Doela is? Nee, dat ken ik niet. Ze legt het kort uit, zegt dat ze al wat geoefend heeft. Een Doela begeleid zwangere vrouwen aan het einde van de zwangerschap, naar de geboorte toe. Een geboortecoach dus. Een prachtig beroep.

Maar hoe zit het dan met haar academische graad en haar ambities? Phd in urbanisatie versus Doela. Wij beginnen deze zoektocht nu samen. En kijken ook naar, laat ons zeggen, mogelijkheden achter de schermen. Kan en zal haar ambitie voldoende voeding krijgen in deze nieuwe route? Is haar enthousiasme van vandaag, voldoende voor een nieuw levenspad? Het resultaat zal volgen.

Deze beide coachees treffen me, door hun verhaal. De ene gaat voor het einde van de levensweg zorgen, en zal door de ziel en de spirit die ze heeft, het verschil maken. De andere gaat voor het begin van de levensweg zorgen en gaat met haar enthousiasme en vernieuwende denkwijze, eveneens het verschil maken. Het begin en het einde, het einde en het begin. The circle of life.


Twee inspirerende coachingtrajecten.
Wil je ook graag loopbaanbegeleiding? Een kennismakingsgesprek is gratis. Boek meteen je afspraak
https://Rosa.be/nl/nicole-cox/detail
nicole@diaspoor.be - +32 487 534 629


 

 

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates