Het was weeral een zeer inspirerende vergadering. Network for work Federgon


Gisteren ging de jaarlijkse Algemene vergadering van Federgon (de vakorganisatie voor HR professionals) door te Brussel. Ik zie er alvast altijd enorm naar uit. Naast de analyse van de werking van het vorige jaar, zijn er immers ook steevast zeer boeiende sprekers en dito debatten. Dit jaar Lanceerde Federgon zijn nieuwe logo en slogan 'Network for work'. 

Verder ging er deze editie veel aandacht naar de studie die de vakorganisatie liet maken betreffende de re-integratie van langdurige afwezigen op de arbeidsmarkt. Het moet niet gezegd dat dit thema een zeer uitdagende vraag blijft voor de toekomst. De cijfers betreffende langdurig arbeidsongeschikten swingen de pan uit in België, we scoren ook immens in de ranking tegenover andere landen. 

Met het plan UITVALLEN OPSTAAN EN OPNIEUW AAN DE SLAG GAAN dat gisteren werd voorgesteld levert Federgon concrete aanbevelingen voor de re-integratie van (langdurig) arbeidsongeschikten. 

Het individu staat hierin centraal en er wordt geijverd voor maatwerk met de HR-dienstverleners als hefboom. Er wordt ook gepleit voor een financieel vangnet en dat zowel voor de werkgevers als voor de (langdurig) arbeidsongeschikten om beiden te motiveren de mogelijke financiële drempels te verlagen bij een re-integratie. 

Wij zijn alvast fan!

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates