Wijzigingen in het Vlaams opleidingsverlof vanaf schooljaar 2021-2022De tijden zijn gewijzigd en dat noodzaakte de Vlaamse regering te beslissen om de aangepaste voorwaarden van het opleidingsvoorwaarden vanaf september 2021 om te zetten naar een definitieve regeling.

Wat wijzigt er?

Virtuele sessies en begeleidingen kunnen dus ook onder het Vlaams Opleidingsverlof als contacturen worden opgenomen. Contacturen zijn de opleidingsuren met rechtstreeks contact tussen de opleider of begeleider en de kandidaat op een bepaald tijdstip en een bepaalde plaats en vanaf nu dus ook digitaal. Dit principe is ook geldig voor werkplekleren. Om hiervan gebruik te kunnen maken dient de opleider wel steeds voor een geregistreerde opleidingsverstrekker te werken.

Ook de tijdelijke regeling rond blended leren voor Vlaams opleidingsverlof wordt omgezet in een definitieve regelgeving. Blended leren is een opleiding die gegeven wordt in een weloverwogen combinatie van contactleren en een onlinecomponent, waarvoor de opleidingsverstrekker gebruik maakt van een learning management systeem om het leerproces te ondersteunen en de leerevolutie op te volgen.

Bij blended leren zal een substantieel gedeelte van de opleiding gebeuren zonder rechtstreeks contact met de lesgever. Een opleiding via blended leren zal daarom minstens 32 uur opleidingstijd bevatten. De werknemer die een opleiding volgt via blended leren, heeft het recht om op het werk afwezig te zijn gedurende de voorziene opleidingstijd.

Verder blijven de regels hetzelfde . Om van Vlaams opleidingsverlof gebruik te kunnen maken, is de werknemer verplicht de opleiding nauwgezet te volgen. Hiervoor moet de werknemer een attest kunnen voorleggen van de opleidingsverstrekker die verklaart dat hij de opleiding en dus de contacturen goed heeft doorlopen.

Het bericht Vlaams opleidingsverlof: wijzigingen vanaf schooljaar 2021-2022 verscheen op Besox.

Meest Recente Posts

Contact

Hoe kunnen we u helpen?

Met veel plezier beantwoorden wij al jouw vragen. Een afspraak maken? Verkennen wat mogelijk is?

Blog

In de kijker

Nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op de nieuwsbrief

Bekijk de vorige updates