Sandra Bonny

Home > Management team > Sandra Bonny


LOOPBAANCOACH

DIASPOOR


 

Loopbaancoach Sandra Bonny
Linkedin Sandra Bonny


SANDRA BONNY

 

Mijn eerste professionele stappen in HR deed ik binnen de discipline Werving en Selectie. Later evolueerde ik naar een job als internationaal expert op het vlak van rekruteren in combinatie met change management.


Vaak kwam ik hierdoor in bedrijven terecht waar men het noorden kwijt was. Het was dan ook steeds een verrijkende ervaring om uit te zoeken waar de knelpunten lagen en hiervoor vervolgens adequate en toepasbare oplossingen te vinden.


Toen in België de eerste noties binnen sijpelden over loopbaanbegeleiding was ik  gedreven om meer te weten te komen over deze nieuwe discipline. Ik ontdekte in een 1000-tal individuele begeleidingen de kracht van zelfreflectie en de sterkte van de tools en methodieken. Nu heb ik een  jarenlange ervaring opgebouwd in het opleiden en superviseren van loopbaanbegeleiders.


Ik wend de opgedane ervaring graag aan bij consulting rond interne loopbaanbegeleiding, werving en selectie, change management, absenteïsme en retentie, psychosociale risico’s en werknemer en organisatietypologie.


Diaspoor Werk met Zin staat voor Bewust Veranderen. Veranderingsprocessen binnen de arbeidsmarkt  zijn een blijvende uitdaging. Ik ervaar het als een geweldige opportuniteit om individuen en organisaties hierin te kunnen bijstaan.


Ondertussen heb ik deze visie overgedragen aan een zestigtal loopbaancoaches die verdeeld over gans Vlaanderen en het Brussels gewest werken.  


Alle loopbaanbegeleiders zijn opgeleid tot loopbaanbegeleider en hanteren de Diaspoor methodiek. Hierbij brengen we bij de klant in kaart wat zichtbaar is maar ook zaken die wat dieper verscholen liggen. We zijn ervan overtuigd dat iedereen die op de werkvloer staat een aantal dingen van zichzelf in kaart moet brengen om optimaal te functioneren. Helaas toont onze ervaring aan dat men deze zaken nergens aangereikt krijgt. Niet op school en ook niet op de werkplaatsen.


Naast mijn ervaring als loopbaanbegeleider ben ik me door de jaren heen ook gaan toeleggen op expertises die hierbij nauw aansluiten. Zo volgde ik verschillende opleidingen tot stress en burn-out coach en dat leidde tot een compilatietheorie over het onderwerp. Mijn begeleidingen hierrond bestaan deels uit psycho-educatie. Het is immers zeer belangrijk te weten hoe de processen rond chronische stress en burn-out werken. Daarnaast geef ik praktische tools mee om zowel preventief als herstellend mee aan de slag te kunnen.  


Tot slot ben ik me door de jaren heen ook gaan toeleggen op de problematieken rond pesten op het werk. 

Helaas als ervaringsdeskundige en nog aangemoedigd na het verlies van een dierbare vriend wegens zelfmoord door pestgedrag op het werk. Nauw aansluitend hierbij zijn ook de problematieken rond bossing of narcisme en dat zowel op het werk als privé. Vraag me gerust vrijblijvend meer informatie betreffende deze diensten. 


Kom dus jezelf ontdekken en groei naar meer Zin in Werk!


Contact


sandra.bonny@diaspoor.be

Tel. 0476 88 05 37

 

unsplash