DIASPOOR Werk Met Zin staat voor Bewust Veranderen. We geven loopbaanbegeleiding met een stijl die garant staat voor een realistische blik op de loopbaan.
Een meer heldere blik op je loopbaan.
Hoe staat met jouw stressniveau en op welke vlakken manifesteert het zich?
Heb je je ontslag gekregen? Dan kan je bij ons terecht voor een kwalitatieve outplacementbegeleiding.
Persoonlijke studiekeuzebegeleiding, gestoeld op jouw unieke vragen.
DIASPOOR Werk met Zin staat voor Bewust Veranderen. Jij staat aan het roer van je
loopbaan en je welzijn!
Wat is loopbaanbegeleiding?
Wat onderzoek je?
Na een grondig intakegesprek wordt er een traject op jouw maat uitgestippeld. Via oefeningen, opdrachten aangevuld met individuele coaching gesprekken leer je jouw prioriteiten kennen, op te lijsten wat je belangrijk voor je is, krijg je orde en overzicht in je gedachten en leer je jezelf beter kennen en benoemen. Dit samen resulteert in een meer heldere blik op je loopbaan en helpt het je onderbouwde en bewuste keuzes te maken. Het moet niet gezegd worden dat dit alles resulteert in een sterkere arbeidsmarktpositie en meer balans.
Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding bij DIASPOOR?
Onze professionals worden zeer grondig opgeleid en hebben een uitgebreide waaier aan kennis en ervaring met betrekking tot coachen, stresspreventie, testmethodieken, spelvormen, arbeidsmarkt aspecten en sociaal juridische aspecten rond werken.
Bel voor een gratis telefonisch infogesprek naar 0476 88 05 37.
Volg je de loopbaanbegeleiding bij een erkend centrum, dan kan je de begeleiding betalen met loopbaancheques van de Vlaamse overheid. Kostprijs: 40 euro per cheque van vier uur, de overheid vult 510 euro aan. Je hebt recht op twee cheques om de zes jaar.
Opgelet: op 1 januari 2020 wijzigen enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaancheques:
1. Om loopbaancheques te kunnen bestellen, moet je vanaf 1 januari 2020 minimum 7 jaar werkervaring hebben als werknemer of zelfstandige.
2. Vanaf 1 januari 2020 kan je om de 6 jaar een loopbaancheque bestellen voor 4 uur loopbaanbegeleiding en een loopbaancheque voor 3 uur.
De 4 voorwaarden
Hoe de loopbaancheques van de Vlaamse overheid bestellen?
Of vraag het ons, wij helpen je graag verder.
Denk je nood te hebben aan loopbaanbegeleiding? Klik hieronder en doe de test nu.
Je krijgt onmiddellijk het resultaat!
Het oersysteem is vaak onze redding bij acuut gevaar, maar dit mechanisme is ook actief als we lijden aan langdurige stress, angsten en emotionele conflicten. Er is onvoldoende psychisch en lichamelijk herstel waardoor men uitgeput raakt.
Concentratiestoornissen, hartkloppingen, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, depressies, darmklachten, opgejaagdheid, moeheid, lage weerstand, een onbehaaglijk gevoel, prikkelbaarheid, sterk emotioneel zijn, burn-out, enz. kunnen hiervan de gevolgen zijn.
Vooreerst gaan we via diverse wetenschappelijk onderbouwde methodieken na hoe het op het ogenblik staat met jouw stressniveau en op welke vlakken het zich manifesteert.
Chronische stress heeft immers zeer veel nadelige gevolgen en dat zowel op emotioneel, fysiek en relationeel vlak. Het ontaardt helaas ook vaak in burn-out of depressie. Waarom is dat zo? Uit vele wetenschappelijke studies is gebleken dat je lichaam bij chronische stress te veel ‘slechte stoffen’ aanmaakt. Deze zorgen er op hun beurt voor dat je functioneren danig wordt aangetast maar zorgt er voor dat er ook allerhande processen op gang komen die je minder weerbaar maken tegen bepaalde ziektes.
Een goede stress coach kan je deze processen leren (her)kennen zodat je op zijn minst begrijpt wat er in je lichaam om gaat. Hij of zij kan je daardoor preventief helpen bij langdurige stress. Zo voorkom je misschien dat je tot een burn-out komt. Maar hij of zij kan je ook helpen na je herstel van burn-out en dat door je de inzichten te geven in de werking van het mechanisme. Daarna kan er gewerkt worden aan een actieplan dat er voor zal zorgen dat je de stress beter kan beheersen. Daarnaast leert een coach je ook methodieken om preventief anders met de stress om te gaan maar ook om stressreflexen en gedachten te onderdrukken als ze de kop op steekt. Dat kan gaan van relaxatieoefeningen, ademhalingsoefeningen tot het aanreiken meditatieve tools en relaxatiemethodieken tot het beheersen en omkeren van ineffectieve gedachten.
Max Beeren
Regio Dilsen-Stokkem, Elen, Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Kinrooi, Maaseik, Maasmechelen en Zutendaal
Heb je je ontslag gekregen? Dan kan je bij ons terecht voor een kwalitatieve outplacementbegeleiding. Je kan je ex-werkgever vragen of hij je de outplacementbegeleiding via ons wil laten verlopen. Hij is er echter niet toe verplicht om op jouw vraag in te gaan maar onze ervaring leert dat men er meestal voor open staat dat de werknemer een voorkeur aangeeft.
Maar waarom zou jij kiezen voor een begeleiding bij ons?
Bij Diaspoor Werk Met Zin bieden we een totaalaanpak wat betreft de outplacementbegeleidingen. We bestaan uit een sterk team met diverse domeinexperten. Na de harde klap, die het ontslag steeds is, zetten we ons allen te volle in om ‘onze mensen’ een zo goed mogelijk traject aan te bieden. We zijn professioneel, empatisch en mensgericht en denken creatief mee, maar we hebben daarnaast een heldere en realistische kijk op de opleiding- en arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen we jou doelgericht op weg helpen naar een nieuwe uitdaging.
Opvang en informatieve ronde
In het informatiegesprek, dat in verschillende vormen kan doorgaan live, online of telefonisch, bieden we naast een luisterend oor ook een goed onderbouwd gesprek aan. We peilen hierin naar de jouw verwachtingen en we formuleren antwoorden op de eerste vragen die bij je opkomen. Daarnaast hebben we het over onze werkwijze en bepalen we waar en op welke data de begeleidingen zullen plaatsvinden. Het is de start van het opbouwen van een vertrouwensrelatie. We begeleiden je op deze manier onmiddellijk in het rouwproces dat jij doormaakt.
Bij het kennismakings-en informatiegesprek peilen we ook naar de gevolgde studies en werkervaring, wensen, eventuele beperkingen, drijfveren, competenties enz.
Indien je wenst kan je een het volgende gesprek voorbereiden via een intakeformulier. Zo krijg jij de kans het gesprek wat voor te bereiden en het beter te structureren.
Het intakegesprek
Dit is een gesprek waarin we grondig ingaan op een paar zeer belangrijke punten. Hoe sta je tegenover het ontslag? Hoe verwerkt je de eerste klap? We laten je toe te ventileren, boos, triest of angstig te zijn en het rouwproces aan te vatten. Daarnaast brengen we het studieverleden, beroepsverleden schematisch in kaart en zetten we een eerste stap naar het onderzoeken van jouw wensen, noden, beperkingen, competenties enz. We overleggen tenslotte op basis van het intakegesprek een eerste plan van aanpak.
Het persoonlijke traject
Dit onderdeel kan je vergelijken met een uitgebreid traject loopbaanbegeleiding. We kijken naast de basismethodieken naar de thema’s Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik en gaan verder in op thema’s die bij jou de meer aandacht vereisten. Hierin kunnen zeer veel verschillende zaken aan bod komen zoals, aanleren van een doeltreffend time -management, zoeken naar een goede balans werk en privé, communicatiestijlen, perfectionisme, conflicthantering, assertiviteit, onzekerheid enz. Het persoonlijke traject resulteert in ons Loopbaanfacettenboek, je kan dat vergelijken met een soort paspoort met informatie over verschillende aspecten van jouw arbeidsmarkt positie. Natuurlijk hoort hier ook een actieplan bij.
De Workshops
Diaspoor Werk met Zin biedt een zeer uitgebreide reeks aan workshops aan. Deze bestaan deels uit vaste workshops waaruit een outplacement begeleiding zeker moet bestaan. Het gaat hier onder andere om workshops rond rechten en plichten van de werkloze, sollicitatietraining maar ook uit veel specifiekere workshops waaruit de klant kan kiezen naar zijn noden. Het kan gaan van een basis kennismaking met de Pc, assertiviteitstraining, jezelf en anderen beter leren begrijpen, een diepere kijk op solliciteren via social media, een eigen zaak starten als ondernemer, herscholen enz. Er bestaat natuurlijk ook een specifieke workshop aangeboden voor de 45 plussers.
De ontdekkingsreis naar een nieuwe job
Eens wat verder in het proces, wanneer jij er klaar voor bent schakelen we over naar het vinden van een nieuwe gepaste betrekking. We zetten de opgedane kennis dus om in daden. Op deze route wordt je steeds bijgestaan door jouw consulent waardoor je steeds feedback kan vragen over de ondernomen acties en resultaten. Je staat er in dit proces dus zeker niet alleen voor.
De nazorg
Gelukkig vinden de meeste outplacementkandidaten een nieuwe baan en dat ook vaak tijdens de begeleiding. Tijdelijke nazorg kan dan bijzonder nuttig zijn. We weten immers dat de aanpassing aan een nieuwe baan, werkomgeving, nieuwe collega’s andere werkwijzen ook ingrijpend kan zijn. Het is fijn en bijzonder nuttig om dan terug te kunnen vallen op jouw vertrouwde begeleider. Je kan dan aangeven waar je eventueel tegen aan loopt, met welke vragen je nog zit of je kan meer praktische vragen aankaarten. Weten dat je nog ergens terecht kan geeft je een rustgevend gevoel en dat kan de nieuwe uitdaging alleen maar ten goede komen.
Wat bieden we verder aan bij de outplacementbegeleiding
Diaspoor Werk Met Zin heeft meerdere klinische psychologen in huis waarop je kan rekenen als je daar nood aan hebt. Daarnaast bestaat het team uit een samenstelling van een juridische dienst, verschillende jobhunters, bedrijf en organisatiepsychologen, stress en burn-out coaches, therapeuten, studiekeuzebegeleiders. Afhankelijk van het traject kan je dus ook bogen op onze domeinexperten.
We hebben een breed arsenaal aan beproefde tools en methodieken, een bibliotheek met vakboeken rond en om de loopbaan en een 200-tal coaching plaatsen. Daarnaast hebben we ook kantoorruimtes ter beschikking en indien nodig kan je tijdens je traject gebruik maken van een PC.
Sinds de corona crisis hebben we hard gewerkt om alle sessies en workshops ook online toegankelijk te maken. Via ons online platform heb je verder toegang tot een hoop ondersteunende informatie, cursussen en powerpoints van de workshops, tests, methodieken, oefeningen enz
Alle Diaspoor Werk Met zin outplacement consulenten zijn Certo (VDAB en Federgon) gecertificeerd voor ze aan de slag gaan. Onze consulenten worden ondersteund in een voortdurend leerproces over alle mogelijke vak domeinen waaruit outplacement bestaat.
Contacteer ons voor vrijblijvende informatie via
eliendemey@diaspoor.be, ons contactformulier of op 0476 94 68 94.
Je studiekeuze bepaalt in grote mate hoe je leven er de volgende jaren uit zal zien. Het begint met de keuze over welke leeromgeving het best aansluit bij jouw persoonlijkheid en voorkeuren. Tegenwoordig zijn er immers ontzettend veel verschillende wegen om een beroep aan te leren. Wist je dat je kan opteren voor een opleiding binnen een bedrijf? Of zit je vol twijfels over de keuze tussen een hogeschool of universiteit? Je slaagkans hangt voor een groot deel af of de keuze van de onderwijsinstelling goed is gemaakt. Het systeem moet immers bij je passen en je motiveren.
Vaak krijgen we als loopbaanprofessionals mensen over de vloer die ons aangeven dat ze het jammer vinden dat ze destijds geen grondige doorlichting hebben gemaakt van de wensen die ze hebben of van wat ze als persoon nodig hebben voor ze de keuze voor een studierichting hebben gemaakt.
Veel verschillende zaken kunnen je keuze beïnvloeden. Vaak kiest men voor richtingen die aansluiten bij vakken waar men goed op scoorde in het middelbaar. Anderen worden gemotiveerd door een kennis of familielid die uiterst tevreden is over zijn of haar job. Anderen kiezen richtingen die helemaal niet bij hen passen omdat ze niet in kaart hebben gebracht hoe het leven met job X of Y er uit ziet.
Het klinkt dan: “had ik dit allemaal geweten voor ik een keuze had gemaakt dan zou ik het zeker anders hebben aangepakt”. Het is bijvoorbeeld echt niet omdat je goed in iets bent dat het je ook motiveert. Boven beschreven zaken zijn weliswaar herstelbaar, ook op latere leeftijd, maar het wordt vaak ervaren als een groot tijds- en energieverlies.
Het loopt ook vaak fout bij het slecht inschatten van de werkomstandigheden op het terrein. Tijdens de studie lijkt het gekozen beroep dan wel nog compatibel, maar eens geconfronteerd met de realiteit op de werkvloer merkt men dat er iets niet klopt. Dat kan te maken hebben met een veelheid aan oorzaken. Waarden, wensen op het vlak van levensstijl, aangenomen veronderstellingen en visies maar ook zaken zoals jouw persoonlijkheid spelen een belangrijke rol.
Het is daarom uiterst nuttig om voor je keuze een grondig traject te volgen en te bepalen waar je sterktes en zwaktes liggen, wat je energie geeft en wat bij jou energie vreet, hoe je aankijkt tegen balans werk en privé en welke werkomstandigheden je aanspreken en welke niet.
Een traject bij een loopbaanprofessional zet je ook in de realiteit met antwoorden op vragen als, is er veel vraag naar dergelijke profielen, wat zijn de voor-en de nadelen van deze specifieke job, hoe zit het met de verdiensten. Daarnaast kan een belangrijke afweging ook zijn of je later het liefst in loondienst zou werken, of je eerder droomt van een eigen zaak, of wil je liever verschillende statuten of zelfs jobs combineren.
Daarnaast is het belangrijk te weten wat jouw persoonlijke leerstijl is en in welke beroepsmilieus je het best zou aarden. Je ziet, heel wat redenen om de koe bij de horens te vatten.
De vragen waarbij we je kunnen helpen
Klinkt één of meer van deze vragen herkenbaar? Dan is Diaspoor studiekeuzebegeleiding er voor jou.
Een traject op jouw maat ook (en vooral) tijdens deze Corona crisis!
De middelbare school, hogescholen en Universiteiten organiseren normaal gezien veel infomomenten, testen en hulp bij je keuze rond deze periode van het jaar. Heel waardevol, maar niet altijd voldoende. In deze tijden van Corona zullen echter heel wat initiatieven niet door kunnen gaan. Dat maakt de beslissingskeuze voor jullie nu eens zo moeilijk.
Onze studiekeuzebegeleiding is er voor jou persoonlijk en wordt gestoeld op jouw unieke vragen. In een eerste gesprek kijken we altijd waar je nu staat en wat jouw vragen zijn. Op basis daarvan stippelen we een traject uit op jouw maat. Er zijn daarbij twee opties:
Groepstraject studiebegeleiding
Groepstraject 3 uur
Hier gaan we samen aan de slag bij het maken van een studiekeuze. We gaan samen op zoek naar je typische kenmerken, voorkeuzen, waarden en welke beroepen daarbij kunnen aansluiten. We bekijken je studieverleden en hoe je je verder wilt ontwikkelen? We staan ook stil bij hoe je de invulling van je beroep ziet en of dit realistisch is.
In groep, onder begeleiding van een studiekeuzebegeleider zoeken we een antwoord op deze vragen. We stimuleren je om je een beeld te vormen van de job die jij wil uitoefenen. Het maakt de studierichting duidelijker en concreter.
Het groepstraject bieden we aan voor 45 euro.
Je kan aansluitend een individuele begeleidingssessie reserveren aan 80 euro per uur.
Individueel (eventueel online) traject van 3 uur
Je hebt al een goed idee van je studiekeuze, maar je wil met een professional aftoetsen of de keuze goed zit. Vragen waarnaar we peilen zijn: zijn jouw verwachtingen van de studies en de job realistisch, zal het bij je passen, zal je gemotiveerd blijven.
Stappen
1) Intake (live per video bellen). Duurtijd 1 uur minimum.
2) Je krijgt verschillende testmethodieken mee of opgestuurd die je moet invullen. Het gaat om een op maat van jouw vragen geselecteerde tools van psychotechnische methodieken, meerkeuzevragen, voorkeurlijsten enz…
3) Twee uur intensieve individuele (eventueel online) coaching waarin je samen met jouw begeleider de analyse van de methodieken maakt die resulteren in een betere bewustwording en die getoetst zijn aan de actuele arbeidsmarkt. Het is immers van zeer groot belang dat het totaalplaatje klopt!
Thema’s: Wie ben ik , Wat kan ik, Wat wil ik en is dit realistisch haalbaar?
Dit gebalde traject bieden we aan voor 240 euro.
All-in 2 go individueel traject
Individueel (eventueel online) traject van 5 uur
Geen idee waar je moet beginnen of welke richting bij je past? Dan is een volledig studiekeuzetraject met 5 uur begeleiding geknipt voor jou.
Stappen
1) We starten dit traject met een grondige intake (eventueel online) van minstens 1 uur. Dit kan met jou alleen of in samenspraak met jou en jouw ouders.
2) Je krijgt een reeks methodieken mee of opgestuurd waarin we peilen naar onder meer naar jouw werkwaarden, voorkeuren, beperkingen, valkuilen, eigenschappen en leerstijl. Daarnaast krijg je ook een reeks methodieken die sterk aansluiten bij jouw persoonlijke situatie of vragen. Dat kan gaan over perfectionisme, faalangst, time management, stress enz...
3) In dit pakket bieden we je vier uur individuele (eventueel online) coaching gesprekken. Hierin maak jij samen met de begeleider een analyse van de resultaten van de methodieken. Daarnaast wordt de haalbaarheid van je keuzes of opties samen met een loopbaanprofessional getoetst aan de haalbaarheid en dat op vlak van verschillende vlakken (Moeilijkheidsgraad, motivatie, arbeidsmarkt, aanbod opleidingen.....) Het is immers van zeer groot belang dat het totaalplaatje klopt.
Thema's: Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik ?
Dit uitgebreide traject bieden we aan voor 425 euro.
Waar mag je op rekenen?
Open gesprekken in een ontspannen sfeer. Testen, oefeningen, nadenken: samen gaan we op zoek naar de studierichting die bij jou past.
Studiekeuzebegeleiding: de resultaten
Studiekeuzebegeleiding die:
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of voor het vastleggen van een afspraak.
Diaspoor Werk Met Zin staat voor een realistische kijk op de loopbaan. We geven loopbaanbegeleiding, workshops, HR consulting en een breed gamma aan coaching trajecten binnen bedrijven om de veerkracht van medewerkers en de slagkracht van organisaties te versterken.
Vanuit een expertise opgebouwd in verschillende domeinen van HR en Welzijn op het werk en dat in samenwerking met een platform van uiterst gepassioneerde coaches en trainers.
Ondernemingsnummer:
0500 359 454 / 0732 580 523
Rekeningnr. (ING): BE69 3631 9068 6478
We geven trainingen en begeleidingen doorheen Vlaanderen.
Deze site maakt gebruik van cookies. Deze dienen louter om statistieken op te volgen via Google Analytics en
gebruiksinstellingen te onthouden.
Deze site maakt gebruik van cookies. Deze dienen louter om statistieken op te volgen via Google Analytics en gebruiksinstellingen te onthouden.
Geef meer informatie