Particulieren
Loopbaanbegeleiding Diaspoor bewust veranderen


LOOPBAANBEGELEIDING VOOR PARTICULIEREN

 

logo_VDAB_loopbaancheque
Change_roadsign
crossroads_Vectors Market_Flaticon

 

LOOPBAANBEGELEIDINGDIASPOOR staat voor Bewust Veranderen. Jij staat aan het roer van je loopbaan!


Wat is loopbaanbegeleiding?

 • Voel je je wel eens gestresseerd, futloos of overspannen door je werk?
 • Zit je soms met twijfels of wil je meer plezier en voldoening uit je job halen?
 • Wil je weten welk(e) job of bedrijf nu écht bij je past?
 • Vind je het tijd om je loopbaanbalans op te maken?
 • Heb je wel eens het gevoel dat er meer in je zit dan dat je kan tonen op je werk?
 • Heb je het gevoel dat je op een kruispunt staat?
 • Je weet niet welke richting je moet kiezen?


Wat onderzoek je?

Na een grondig intakegesprek wordt er een traject op jouw maat uitgestippeld.                            Via oefeningen, opdrachten aangevuld met individuele coaching gesprekken leer je jouw prioriteiten kennen, op te lijsten wat je belangrijk voor je is, krijg je orde en overzicht in je gedachten en leer je jezelf beter kennen en benoemen. Dit samen resulteert in een meer heldere blik op je loopbaan en helpt het je onderbouwde en bewuste keuzes te maken. Het moet niet gezegd worden dat dit alles resulteert  in een sterkere arbeidsmarktpositie en meer balans.


Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding bij DIASPOOR?

 • Ervaring in het geven van loopbaanbegeleiding sinds 2009
 • Honderden positieve trajecten afgerond
 • Diverse professionele opleidingen coaching en loopbaanbegeleiding
 • We blijven investeren in nieuwe methodieken en kennis van het vakgebied
 • Wij streven naar professionalisme en de uiterste tevredenheid van onze klanten


Onze professionals worden zeer grondig opgeleid en hebben een uitgebreide waaier aan kennis en ervaring met betrekking tot  coachen, stresspreventie, testmethodieken, spelvormen, arbeidsmarkt aspecten en sociaal juridische aspecten rond werken.


Bel voor een gratis telefonisch  infogesprek naar  0476 88 05 37.LOOPBAANCHEQUE

Volg je de loopbaanbegeleiding bij een erkend centrum, dan kan je de begeleiding betalen met loopbaancheques van de Vlaamse overheid. Kostprijs: 40 euro per cheque van vier uur, de overheid vult 510 euro aan. Je hebt recht op twee cheques om de zes jaar.


Opgelet: op 1 januari 2020 wijzigen enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaancheques:

1. Om loopbaancheques te kunnen bestellen, moet je vanaf 1 januari 2020 minimum 7 jaar werkervaring hebben als werknemer of zelfstandige.

2. Vanaf 1 januari 2020 kan je om de 6 jaar een loopbaancheque bestellen voor 4 uur loopbaanbegeleiding en een loopbaancheque voor 3 uur.


De 4 voorwaarden

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel
 • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige
 • Je hebt 84 maanden (of 7 jaar) werkervaring
 • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheque


Hoe de loopbaancheques van de Vlaamse overheid bestellen?

Of vraag het ons, wij helpen je graag verder.Denk je nood te hebben aan loopbaanbegeleiding? Klik hieronder en doe de test nu.

Je krijgt onmiddellijk het resultaat!


balance_brain_heart
idea_Vectors Market_Flaticon


PREVENTIE STRESS & BURN OUT
Het oersysteem is vaak onze redding bij acuut gevaar, maar dit mechanisme is ook actief als we lijden aan langdurige stress, angsten en emotionele conflicten. Er is onvoldoende psychisch en lichamelijk herstel waardoor men uitgeput raakt.


Concentratiestoornissen, hartkloppingen, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, depressies, darmklachten, opgejaagdheid, moeheid, lage weerstand, een onbehaaglijk gevoel, prikkelbaarheid, sterk emotioneel zijn, burn-out, enz. kunnen hiervan de gevolgen zijn.


Hoe gaat het in zijn werk

Vooreerst gaan we via een wetenschappelijk onderbouwde methodiek na wat jou stressniveau is en hoe zich dat uit in lichaam en geest. Daarna geven we je inzicht op het hoe en het waarom en hoe je je kan beschermen.


Tenslotte reiken we je verschillende methodieken aan om een beter inzicht te krijgen op jouw persoonlijke situatie en onderzoeken we samen hoe je je veerkracht kan versterken.

balance_brain_heart
idea_Vectors Market_Flaticon


STUDIEKEUZEBEGELEIDING
Je studiekeuze bepaalt in grote mate hoe je leven er de volgende jaren uit zal zien. Het begint met de keuze over welke leeromgeving het best aansluit bij jouw persoonlijkheid en voorkeuren. Tegenwoordig zijn er immers ontzettend veel verschillende wegen om een beroep aan te leren. Wist je dat je kan opteren voor een opleiding binnen een bedrijf? Of zit je vol twijfels over de keuze tussen een hogeschool of universiteit? Je slaagkans hangt voor een groot deel af of de keuze van de onderwijsinstelling goed is gemaakt. Het systeem moet immers bij je passen en je motiveren.

Vaak krijgen we als loopbaanprofessionals mensen over de vloer die ons aangeven dat ze het jammer vinden dat ze destijds geen grondige doorlichting hebben gemaakt van de wensen die ze hebben of van wat ze als persoon nodig hebben voor ze de keuze voor een studierichting hebben gemaakt.


Veel verschillende zaken kunnen je keuze beïnvloeden. Vaak kiest men voor richtingen die aansluiten bij vakken waar men goed op scoorde in het middelbaar. Anderen worden gemotiveerd door een kennis of familielid die uiterst tevreden is over zijn of haar job. Anderen kiezen richtingen die helemaal niet bij hen passen omdat ze niet in kaart hebben gebracht hoe het leven met job X of Y er uit ziet.

Het klinkt dan: “had ik dit allemaal geweten voor ik een keuze had gemaakt dan zou ik het zeker anders hebben aangepakt”. Het is bijvoorbeeld echt niet omdat je goed in iets bent dat het je ook motiveert. Boven beschreven zaken zijn weliswaar herstelbaar, ook op latere leeftijd, maar het wordt vaak ervaren als een groot tijds- en energieverlies.

Het loopt ook vaak fout bij het slecht inschatten van de werkomstandigheden op het terrein. Tijdens de studie lijkt het gekozen beroep dan wel nog compatibel, maar eens geconfronteerd met de realiteit op de werkvloer merkt men dat er iets niet klopt. Dat kan te maken hebben met een veelheid aan oorzaken. Waarden, wensen op het vlak van levensstijl, aangenomen veronderstellingen en visies maar ook zaken zoals jouw persoonlijkheid spelen een belangrijke rol.

Het is daarom uiterst nuttig om voor je keuze een grondig traject te volgen en te bepalen waar je sterktes en zwaktes liggen, wat je energie geeft en wat bij jou energie vreet, hoe je aankijkt tegen balans werk en privé en welke werkomstandigheden je aanspreken en welke niet.

Een traject bij een loopbaanprofessional zet je ook in de realiteit met antwoorden op vragen als, is er veel vraag naar dergelijke profielen, wat zijn de voor-en de nadelen van deze specifieke job, hoe zit het met de verdiensten. Daarnaast kan een belangrijke afweging ook zijn of je later het liefst in loondienst zou werken, of je eerder droomt van een eigen zaak, of wil je liever verschillende statuten of zelfs jobs combineren.

Daarnaast is het belangrijk te weten wat jouw persoonlijke leerstijl is en in welke beroepsmilieus je het best zou aarden. Je ziet, heel wat redenen om de koe bij de horens te vatten.

De vragen waarbij we je kunnen helpen

 • Ik heb geen idee wat ik wil studeren na de middelbare school.
 • Ik twijfel tussen verschillende opleidingen
 • Ik weet helemaal niet wat ik later wil worden. Of welke richting daarbij past
 • Ik weet niet of ik in loondienst wil werken of liever zelfstandige wordt
 • Ik wil ontdekken wat mijn talenten zijn en welke taken me energie geven.
 • Ik twijfel nog tussen hogeschool of universiteit?
 • Hoe zit ik in elkaar en past deze studie of beroep daarbij?
 • Welke leerstijl past het best bij mij
 • Wat kan ik goed, wat zijn mijn vaardigheden, talenten en interessevelden.
 • Waarvan droom ik? Wat zou ik écht graag doen?
 • Hoe ziet de job waarvoor ik kies eruit?
 • Welke bacheloropleiding past bij mijn talenten en interesses?
 • Kies ik voor een professionele of een academische bachelor?
 • Ben ik klaar om verder te studeren of las ik een sabbatjaar in?
 • Wat heb ik nog nodig om aan een opleiding te kunnen starten?
 • Ik heb een opleiding gekozen die niet bij mij past. Wat nu?
 • Ik heb mijn bachelor diploma behaald, maar ik wil graag verder studeren. 
 • Welke banaba of master ga ik nog volgen?
 • Ik ben een professionele bachelor en ik wil graag verder studeren.


Klinkt één of meer van deze vragen herkenbaar? Dan is Diaspoor studiekeuzebegeleiding er voor jou.

Een traject op jouw maat ook (en vooral) tijdens deze Corona crisis!

De middelbare school, hogescholen en Universiteiten organiseren normaal gezien veel infomomenten, testen en hulp bij je keuze rond deze periode van het jaar.  Heel waardevol, maar niet altijd voldoende. In deze tijden van Corona zullen echter heel wat initiatieven niet door kunnen gaan. Dat maakt de beslissingskeuze voor jullie nu eens zo moeilijk.

Onze studiekeuzebegeleiding is er voor jou persoonlijk en wordt gestoeld op jouw unieke vragen. In een eerste gesprek kijken we altijd waar je nu staat en wat jouw vragen zijn. Op basis daarvan stippelen we een traject uit op jouw maat. Er zijn daarbij twee opties:

Groepstraject studiebegeleiding 

Groepstraject 3 uur


Hier gaan we samen aan de slag bij het maken van een studiekeuze. We gaan samen op zoek naar je typische kenmerken, voorkeuzen, waarden en welke beroepen daarbij kunnen aansluiten. We bekijken je studieverleden en hoe je je verder wilt ontwikkelen? We staan ook stil bij hoe je de invulling van je beroep ziet en of dit realistisch is.  


In groep, onder begeleiding van een studiekeuzebegeleider zoeken we een antwoord op deze vragen. We stimuleren je om je een beeld te vormen van de job die jij wil uitoefenen. Het maakt de studierichting duidelijker en concreter.


Het groepstraject bieden we aan voor 45 euro. 

Je kan aansluitend een individuele begeleidingssessie reserveren aan 80 euro per uur. Jump 2 action individueel traject

Individueel (eventueel online) traject van 3 uur

Je hebt al een goed idee van je studiekeuze, maar je wil met een professional aftoetsen of de keuze goed zit. Vragen waarnaar we peilen zijn: zijn jouw verwachtingen van de studies en de job realistisch, zal het bij je passen, zal je gemotiveerd blijven.

Stappen

1) Intake (live per video bellen). Duurtijd 1 uur minimum.

2) Je krijgt verschillende testmethodieken mee of opgestuurd die je moet invullen. Het gaat om een op maat van jouw vragen geselecteerde tools van psychotechnische methodieken, meerkeuzevragen, voorkeurlijsten enz…

3) Twee uur intensieve individuele (eventueel online) coaching waarin je samen met jouw begeleider de analyse van de methodieken maakt die resulteren in een betere bewustwording en die getoetst zijn aan de actuele arbeidsmarkt. Het is immers van zeer groot belang dat het totaalplaatje klopt!

Thema’s: Wie ben ik , Wat kan ik, Wat wil ik en is dit realistisch haalbaar?

Dit gebalde traject bieden we aan voor 240 euro.All-in 2 go individueel traject
Individueel (eventueel online) traject van 5 uur

Geen idee waar je moet beginnen of welke richting bij je past? Dan is een volledig studiekeuzetraject met 5 uur begeleiding geknipt voor jou.

Stappen 

1) We starten dit traject met een grondige intake (eventueel online) van minstens 1 uur. Dit kan met jou alleen of in samenspraak met jou en jouw ouders.

2) Je krijgt een reeks methodieken mee of opgestuurd waarin we peilen naar onder meer naar jouw werkwaarden, voorkeuren, beperkingen, valkuilen, eigenschappen en leerstijl. Daarnaast krijg je ook een reeks methodieken die sterk aansluiten bij jouw persoonlijke situatie of vragen. Dat kan gaan over perfectionisme, faalangst, time management, stress enz...

3) In dit pakket bieden we je vier uur individuele (eventueel online) coaching gesprekken. Hierin maak jij samen met de begeleider een analyse van de resultaten van de methodieken. Daarnaast wordt de haalbaarheid van je keuzes of opties samen met een loopbaanprofessional getoetst aan de haalbaarheid en dat op vlak van verschillende vlakken (Moeilijkheidsgraad, motivatie, arbeidsmarkt, aanbod opleidingen.....) Het is immers van zeer groot belang dat het totaalplaatje klopt.


Thema's: Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik ?

Dit uitgebreide traject bieden we aan voor 425 euro.


Waar mag je op rekenen?

Open gesprekken in een ontspannen sfeer. Testen, oefeningen, nadenken: samen gaan we op zoek naar de studierichting die bij jou past.

Studiekeuzebegeleiding: de resultaten

 • Je weet wat je goed kan, wat je wil bereiken en je hebt een realistisch plan.
 • Je krijgt zicht op de studierichting en de schoolomgeving die daarbij past.
 • Je staat realistischer in je keuze en kan precies uitleggen waarom.
 • Je voelt je gesterkt in je keuze want je hebt ze getoetst met een loopbaanprofessional.
 • Je hebt tools aangereikt gekregen die je zullen helpen.
 • Je hebt je valkuilen in kaart gebracht en kan er naar handelen.


Studiekeuzebegeleiding die:

 • Tijd maakt om echt te luisteren naar jouw vragen
 • Je twijfels onderzoekt en je handvaten geeft om met dit alles om te gaan. 
 • Focust op het positieve, namelijk de vele mogelijkheden die er zijn.
 • Een frisse maar ook realistische kijk biedt op de toekomst


Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of voor het vastleggen van een afspraak.

DIASPOOR


Diaspoor Werk Met Zin staat voor een realistische kijk op de loopbaan. We geven loopbaanbegeleiding, workshops, HR consulting en een breed gamma aan coaching trajecten binnen bedrijven om de veerkracht van medewerkers en de slagkracht van organisaties te versterken.


Vanuit een expertise opgebouwd in verschillende domeinen van HR en Welzijn op het werk en dat in samenwerking met een platform van uiterst gepassioneerde coaches en trainers.


 
Leopoldstraat 8

2850 BoomGSM: +32 (0)476 88 05 37

TEL: +32 (0)3 256 30 24


CONTACT

DIASPOOR. Bewust Veranderen!Ondernemingsnummer:

0500 359 454 / 0732 580 523


Rekeningnr. (ING): BE69 3631 9068 6478 


We geven trainingen en begeleidingen doorheen Vlaanderen.


Gebruiksvoorwaarden

Privacyverklaring


Deze site maakt gebruik van cookies. Deze dienen louter om statistieken op te volgen via Google Analytics en

gebruiksinstellingen te onthouden.

Inhoud © Diaspoor 2020 / Design © Fluistermedia


© Icons designed by Vectors Market from Flaticon